Sepsi Sf. Gheorghe s-a impus în fața celor de la Olimpija Ljubljana, în prima manșă a dublei din turul 2 preliminar al Conference League. Deși au cel mai dificil adversar dintre cele ale echipelor românești din Conference League, covăsnenii au reușit o victorie importantă pe teren propriu, scor 3-1.
Slovenii au deschis scorul la Sf. Gheorghe încă din minutul 4, prin Seslar. Jucătorii lui Cristiano Bergodi au pus apoi presiune încercând să restabilească egalitatea.
Mihai Bălașa a avut două ocazii importante, în minutele 17 și 34, inițial trimițând balonul peste poartă, iar apoi mingea lovită perfect cu capul fiind respinsă de pe linia porții.
UEFA Europa Conference League
Bergodi, realist înaintea returului cu Djugardens: "Ar fi o minune să întoarcem scorul"
07/08/2022 LA 16:43
În prelungirile primei reprize, fundașul lui Sepsi a fost faultat în careul adversar, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri. Penalty-ul a fost ratat de Marius Ștefănescu, dar acesta a reușit să înscrie din 3 metri, după ce mingea a revenit la el.
Citește și:
În partea a doua a meciului, Olimpija Ljubljana a rămas în inferioritate numerică după ce Seslar a fost eliminat pentru un fault în careu asupra lui Tudorie. Covăsnenii au primit o nouă lovitură de la punctul cu var, dar portarul slovenilor a apărat.
Damașcan a avut, ulterior, mai multe șanse de a o duce pe Sepsi în avantaj pe tabelă, dar șansa de a face asta i-a aparținut lui Păun, care l-a învins pe goalkeeper-ul Olimpijei în minutul 84, înscriind cu capul din careul mic.
Scorul final a fost stabilit în prelungiri de Karamatic, care a înscris în propria poartă, mărind avantajul echipei lui Cristiano Bergodi.
Returul din Slovenia este programat joia viitoare, de la ora 20:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
UEFA Europa Conference League
Reacție dură după rezultatele slabe din Conference League: "Vom ajunge să jucăm cu ospătarii?"
07/08/2022 LA 15:33
UEFA Europa Conference League
Sepsi a pierdut clar cu Djurgarden și play-off este o misiune imposibilă pentru echipa lui Bergodi
04/08/2022 LA 20:16