Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Silkeborg, încrezătoare înainte de duelul cu FCSB! "Suntem o echipă mică, dar știm cum să câștigăm meciul"

Bianca Dumitru

Publicat 06/10/2022 la 09:42 GMT+3

FCSB o va înfrunta în această seară, de la ora 19:45, pe Silkeborg, într-un meci din a treia etapă a grupelor Conference League. Căpitanul danezilor, Nicklas Helenius, a prefațat duelul, punctând că nu crede că terenul sintetic le va pune probleme roș-albaștrilor.

Silkeborg

Credit imagine: Getty Images

FCSB o va înfrunta în această seară, de la ora 19:45, pe Silkeborg, în deplasare, într-un meci contând pentru a treia etapă a grupelor Conference League.
Înaintea partidei, căpitanul danezilor a prefațat duelul. Nicklas Helenius a vorbit despre echipa lui Nicolae Dică, spunând că nu consideră că terenul sintetic le va pune probleme roș-albaștrilor.
În plus, fotbalistul celor de la Silkeborg a declarat că echipa sa este pregătită să câștige în fața propriilor suporteri, dezvăluind că i-a analizat în detaliu pe cei de la FCSB pentru a ști la ce să se aștepte.
"Sunt entuziasmat să jucăm astfel de meciuri, sper să câștigăm pentru fani. Știm că suntem o echipă mică, avem un mare respect pentru adversari, dar totul se oprește la intrarea pe teren. Știm cum să câștigăm meciul, trebuie să jucăm stilul nostru.
Vor avea și românii antrenament pe această suprafață artificială. Apropo, cu Viking Stavanger au evoluat tot pe un teren artificial, au câștigat și s-au calificat în grupa de Conference League.
Știu că est-europenii au fotbaliști foarte tehnici, care se adaptează oriunde. Nu este o diferență foarte mare pentru FCSB, oricum, mingea se joacă repede. Fotbalul este mai rapid, corect, dar FCSB e o echipă bună, cu mare energie, cred că poate juca pe orice gazon", a spus Nicklas Helenius, la conferința de presă.
Citește și:

Ce spune antrenorul lui Silkeborg despre duelul cu FCSB

Kent Nielsen, antrenorul danezilor, a susținut în cursul zilei de miercuri conferința de presă premergătoare partidei din etapa a treia și a părut relaxat și încrezător, înaintea confruntării cu echipa antrenată de Nicolae Dică. Tehnicianul este convins că FCSB va alinia o formație puternică joi seară, chiar dacă echipa roș-albastră a anunțat că va face deplasarea în Danemarca fără 7 jucători.
De asemenea, Nielsen a încercat să ia presiunea de pe jucătorii săi, declarând că bugetele celor două echipe nu se compară, dar și că jucătorii săi se află la prima experiență europeană. Silkeborg a revenit în cupele europene după 21 de ani:
"Avem respect mare pentru FCSB. Am arătat în primele două meciuri că suntem o echipă mică, dar ne putem lupta cu fiecare dintre adversari, mai bine cotați decât noi. Ne trebuie și noroc, ne uităm cu încredere spre acest meci cu românii. Știm că suntem bine în liga internă, dar în Europa e altceva. Cred că va fi un meci spectaculos.
Am văzut că adversarii au anunțat că nu vin cu 7 jucători, dar au alți fotbaliști de valoare în lot. Am văzut și meciul cu norvegienii (n.r. Viking), și cu Anderlecht că schimbă frecvent primul 11.
Silkeborg este un club foarte, foarte mic. FCSB este un club foarte, foarte mare. Nici nu comparăm bugetele! Diferența este uriașă! Totul este nou pentru noi, suntem în premieră, după 21 de ani, în cupele europene. Jucătorii nu au mai experimentat așa ceva. Grupa este una complicată, tare, însă vom găsi o cale să jucăm bine, să punem la lucru ambiția noastră", a spus Nielsen.
Partida dintre Silkeborg și FCSB este programată în această seară, de la ora 19:45, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe site-ul nostru Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo