Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Speranțe pentru Dan Petrescu la returul cu Lazio. Italienii au 2 incerți pentru meciul de la Cluj

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/02/2023 la 20:04 GMT+2

Chiar dacă CFR Cluj a pierdut prima manșă a dublei din play-off-ul UEFA Europa Conference League cu Lazio, Dan Petrescu speră în continuare la calificare și primește vești bune. Italienii au doi jucători importanți incerți pentru returul din Gruia.

Dan Petrescu (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Pentru CFR Cluj urmează unul dintre cele mai importante meciuri din întreg sezonul, pentru că o eventuală eliminare a italienilor de la Lazio din UEFA Conference League ar reprezenta o performanță istorică și o calificare în optimile competiției, însă misiunea ardelenilor este una foarte dificilă, având în vedere evoluția echipei de pe Olimpico.
În tur, formația antrenată de Dan Petrescu a avut superioritate numerică încă din minutul 15, după ce spaniolul Patric a primit cartonaș roșu direct, însă chiar și așa, progresia și jocul ofensiv al clujenilor a avut de suferit, tot gazdele fiind cele care au izbutit să marcheze, după un voleu în forță trimis de Ciro Immobile.
Singura reprezentantă a fotbalului românesc rămasă în Europa va trebui să se autodepășească în meciul de joi seară pentru a putea spera la un rezultat pozitiv, însă antrenorul campioanei en-titre primește și vești bune înaintea meciului.

Lazio, 2 fotbaliști importanți incerți pentru returul cu CFR Cluj

Clubul din capitala Italiei nu se va putea baza în manșa secundă a play-off-ului din UEFA Europa Conference League pe unul dintre jucătorii care nu a mai absentat dintr-un meci al "biancocelestilor" din septembrie 2022, având 25 de partide consecutive în care fie a fost utilizat încă din primul minut de Maurizio Sarri, fie a intrat pe parcurs.
Este vorba de spaniolul Pedro, ajuns la 35 de ani, care se pare că a fost supus în cursul zilei de ieri la o intervenție chirurgicală în urma unei fracturi nazale și nu va fi apt pentru partida de joi seară din Gruia, însă și un alt fotbalist al italienilor dă semne de incertitudine, după ce nu ar fi putut participa la antrenamentul de ieri al lazialilor.
Dacă Pedro va rata cel mai sigur manșa secundă cu CFR, pe lista fotbaliștilor incerți a intrat și cel mai bine cotat jucător al italienilor, Sergej Milinkovic-Savic, având o valoare estimată la 60 de milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt. Mijlocașul sârb a acuzat probleme gastrointestinale și nu s-a putut antrena alături de restul coechipierilor și există îndoieli în privința sa că va putea evolua în returul de pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.
Astfel, faptul că cei doi riscă să absenteze în meciul împotriva campioanei României ar putea fi un avantaj nesperat pentru Dan Petrescu, care și așa consideră că echipa sa nu are șanse prea mari să producă surpriza.
Citește și:

Dan Petrescu, pesimist înaintea manșei secunde cu Lazio

CFR Cluj a reușit să rupă seria eșecurilor consecutive în weekend, când a învins FC Argeș cu scorul de 3-1, iar pentru trupa lui Dan Petrescu urmează meciul cu Lazio din Conference League. În cadrul conferinței de presă de după meciul cu piteștenii, antrenorul campioanei României a fost întrebat despre șansele echipei sale de a merge mai departe, după ce a pierdut pe Olimpico cu 1-0, iar acesta a dat de înțeles că nu are așteptări prea mari, scoțând din nou în evidență diferența clară de valoare în favoarea italienilor.
"Am văzut că Immobile i-a dat două goluri lui Salernitana, care are buget de 150 de milioane de euro.Milinkovic-Savic valorează 100 de milioane de euro, despre ce vorbim? Immobile ar costa acum 150 de milioane de euro. Poate să dea gol oricând, de oriunde. Am văzut că l-a scos cu Salernitana pe final, cred că joacă și la returul cu noi.
Știți câți bani a cheltuit Salernitana pe transferuri? 60 de milioane de euro. O să încercăm, o să dăm totul. La fotbal nu se știe, poate prindem o zi bună și ei o zi slabă. Toată lumea așteaptă să ne calificăm.
Când ne-a eliminat Sevilla după două remize, toată lumea era supărată. M-am obișnuit cu aceste presiune care vine de afară. De aia rezist de 5 ani aici", a declarat Dan Petrescu după victoria cu FC Argeș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo