Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Viking joacă pe o primă uriașă contra FCSB-ului! Cât vor încasa norvegienii dacă vor intra în grupe

Nicu Savin

Publicat 18/08/2022 la 21:01 GMT+3

FCSB va juca în această seară contra norvegienilor de la Viking Stavanger, în prima manșă a play-off-ului din Conference League. Scandinavii au un motiv în plus să lupte pentru intrarea în grupe, deoarece oficialii le-au promis o recompensă financiară uriașă dacă vor elimina FCSB: un milion de €.

Viking

Credit imagine: NTB

FCSB este la un singur pas de calificarea în grupele Conference League, iar vicecampioana României este favorită certă în disputa cu Viking Stavanger, echipă care a încheiat pe locul al treilea sezonul trecut din Norvegia.
Prima manșă va avea loc pe Arena Națională, iar FCSB va fi susținută de cel mult 30.000 de spectatori. UEFA a decis ca partida să se desfășoare cu ambele peluze închise, după ce ultrașii roș-albaștrilor au afișat la meciul cu Dunajska Streda un steag cu însemne neo-naziste.
Sezonul trecut, Viking a obținut calificarea în preliminariile Conference League după ce a încheiat pe locul trei, în spatele celor de la Bodo/Glimt și Molde. Cu 8 titluri de campioană în palmares, următoarea adversară a FCSB-ului a câștigat ultimul titlu în anul 1991. În prezent, Viking se află pe locul 5 în Norvegia, după 18 etape disputate.
Citește și:

Viking are o primă uriașă pentru intrarea în grupe

Formația norvegiană a fost o singură dată în grupele unei competiții europene. Se întâmpla în sezonul 2005-2006, unul de referință pentru fotbalul românesc. Atunci, scandinavii au terminat pe locul 4 o grupă cu Hamburg, CSKA Sofia, Slavia Praga și Hamburg și ratau prezența în primăvară.
Visul unei prezențe în grupele Conference League este acum mai viu ca niciodată, iar entuziasmul pe măsură. Fotbaliștii celor de la Viking au toate motivele să tragă cu dinții în dubla cu FCSB. Conform unui jurnalișst norvegian prezent la București, scandinavii au o primă de un milion de € în cazul în care o vor elimina pe FCSB și vor intra în grupe.
Conform presei din Norvegia,cei de la Viking sunt încrezători că pot să treacă mai departe, deoarece FCSB nu este o echipă de speriat, așa cum au constatat jucătorii și staff-ul tehnic din analizele video pe care le-au făcut în ultima săptămână.
Dacă rezultatul din această seară va fi unul strâns, pe FCSB o va aștepta un adevărat vacarm peste o săptămână. Presa din Norvegia anunță că la retur va fi o sărbătoare imensă. Viking joacă pe un stadion de 17.555 de locuri, care cu siguranță va fi plin până la refuz în condițiile în care norvegienii vor avea speranțe la calificare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo