Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

West Ham a câștigat trofeul Conference League! Finala cu Fiorentina nu a fost lipsită de incidente

Bianca Dumitru

Actualizat 08/06/2023 la 00:12 GMT+3

West Ham a câștigat trofeul Conference League în sezonul 2022/23, după ce s-a impus în fața celor de la Fiorentina, cu scorul de 1-2, în finala disputată la Praga.

arrod Bowen of West Ham United FC celebrates after scoring his side's second goal during the UEFA Europa Conference League Final 2022/23 match between ACF Fiorentina and West Ham United FC in the Eden Arena.

Credit imagine: Getty Images

West Ham s-a impus în această seară în fața celor de la Fiorentina, scor 1-2, în finala Conference League, meci disputat pe Fortuna Arena din Praga.
Italienii au dominat prima parte a meciului, având o posesie mult mai mare decât a celor de la West Ham (67% - 33%), dar și mai multe ocazii de a marca.
Prima repriză a fost marcată și de incidente dure. În minutul 33, fanii englezi au început să arunce spre teren cu diverse obiecte, printre care și o brichetă. Unul dintre paharele aruncate de suporteri l-a lovit în cap pe Cristiano Biraghi, care a început să sângereze, având nevoie de îngrijiri medicale înainte de a putea continua meciul.
Jovic a fost primul jucător care a trimis mingea în plasă, în cel de-al cincilea minut de prelungiri al primei reprize, dar reușita acestuia a fost anulată pe motiv de offside.
În partea a doua a meciului, West Ham a intrat în avantaj, în minutul 62, după ce Benrahma a transformat o lovitură de la 11 metri acordată după un henț în careu al lui Biraghi.
Cei de la Fiorentina au restabilit rapid egalitatea. După doar 5 minute, Bonaventura a primit o pasă bună de la Gonzalez și a șutat la colțul lung, fără ca Areola să poată interveni.
Golul victoriei a venit în minutul 90, când Paqueta i-a pasat perfect lui Bowen la marginea careului, acesta din urmă șutând pe jos și învingându-l pe portarul italienilor.
În urma acestei reușite, care a fost validată după consultarea arbitrajului video, West Ham a cucerit trofeul Conference League.
Citește și:

West Ham, campioană în Conference League

De-a lungul acestui sezon european, Fiorentina a trecut în fazele eliminatorii de Braga, Sivasspor, Lech și FC Basel, în timp ce West Ham le-a eliminat pe AEK Larnaca, Gent și AZ Alkmaar.
Italienii au jucat și în 16-imile Conference League pentru că au terminat faza grupelor pe locul 2 în grupa A, cu 13 puncte, fiind la egalitate cu Basaksehir. De cealaltă parte, West Ham a mers direct în optimi, după ce a câștigat grupa B, cu 18 puncte, fiind neînvinsă după meciurile cu Anderlecht, Silkeborg și FCSB.
Succesul din Conference League le aduce celor de la West Ham primul trofeu european major după 58 de ani, englezii impunându-se în 1965 în finala Cupei Cupelor. Ulterior, în 1999, West Ham a câștigat și o Cupă UEFA Intertoto.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo