Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVETEXT | Farul e cu un pas în play-off-ul Conferecence! FCSB și Sepsi au obținut doar remize în tur

Actualizat 10/08/2023 la 23:31 GMT+3

Farul, FCSB și Sepsi joacă în această seară în turul 3 preliminar din UEFA Conference League. Cele trei echipe vor juca pe teren propriu, Sepsi cu Aktobe, Farul cu Flora Tallinn și FCSB cu Nordsjaelland.

Florinel Coman în FCSB - Nordsjaelland. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 90: Final de meci în Ghencea! FCSB și Nordsjaelland termină la egalitate, o partidă în care roș-albaștrii nu au trimis niciun șut pe spațiul porții.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 80: 27.135 de spectatori asistă la meciul din Ghencea.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 79: Pantea centrează, iar Olaru reia cu capul, peste poartă. Sunt momente bune ale celor de la FCSB, care caută golul victoriei.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 70: Darius Olaru a fost aproape de a specula o greșeală a portarului advers. Mijlocașul FCSB-ului a cerut penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 63: O nouă pătrundere bună a lui Popescu, iar faza se încheie cu șutul peste poartă a lui Dawa. Cu un minut în urmă, Târnovanu a fost pus la încercare la cealaltă poartă.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 59: Cartonaș ROȘU Nordsjaelland! Tavi Popescu a forțat o pătrundere pe partea stângă, iar Adamo Nagalo l-a faultat din spate și a văzut al doilea cartonaș galben.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 46: A început repriza a doua. HAI FCSB! Intră Octavian Popescu în locul lui Cordea.
Update Farul - Flora Tallinn 3-0 min. 90: Final de meci! Farul e cu un picior în play-off-ul Conference League, după victoria cu 3-0 în fața Florei Tallinn. Campioana României a făcut o repriză secundă extrem de bună și a marcat de 3 ori.
Update Farul - Flora Tallinn 3-0 min. 90+5: GOOOOL Farul! Denis Alibec centrează, iar Diogo Queiros marchează cu o deviere subtilă. Echipa lui Gică Hagi are un avantaj liniștitor pentru retur.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 45: Pauză pe arena din Ghencea. FCSB trebuie să schimbe ceva în repriza secundă pentru a reuși să se apropie mai mult de poarta danezilor.
Update Farul - Flora Tallinn 2-0 min. 80: GOOOOOL BUDESCU! Denis Alibec șutează puternic din afara careului, iar mingea îi revine din bară lui Budescu, cel care marchează la debutul pentru campioana României.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 28: Nuamah își încearcă șutul de la marginea careului, dar mingea s-a dus pe lângă poarta lui Târnovanu.
Update Sepsi - Aktobe 1-1 min. 90: Final de meci. Sepsi încasează primul gol din acest sezon european și termină la egalitate cu Aktobe. Soarta calificării se va decide în retur.
Update Sepsi - Aktobe 1-1 min. 90+4: Final tensionat la Sepsi. Jucătorii celor două formații s-au certat, iar Filipovic și Rondon au fost avertizați cu cartonaș galben.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 19: Compagno l-a văzut ieșit pe portarul advers și încearcă să marcheze de la mijlocul terenului, dar a șutat slab.
Update Sepsi - Aktobe 1-1 min. 89: GOOOOL SEPSI! Covăsnenii egalează înainte de finalul partidei și mai au timp de a forța victoria pe teren propriu. Varga a reluat din voleu, iar mingea a fost deviată nefericit de un fundaș al oaspeților.
Update Farul - Flora Tallinn 1-0 min. 48: GOOOOOL FARUL! Denis Alibec marchează cu un șut de la marginea careului, după o pasă primită de la Budescu, cel care joacă primul meci în tricoul campioanei.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 5: Târnovanu are prima intervenție importantă a acestei partide. Portarul FCSB-ului a scos lovitura de cap a lui Frese.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 2: Florinel Coman trimite o pasă pentru Andrea Compagno, dar italianul trimite peste poartă din apropierea careului mic.
Update FCSB - Nordsjaelland 0-0 min. 1: A început partida din Ghencea. Roș-albaștrii au primit o lovitură încă dinainte de startul partidei. Adrian Șut s-a accidentat la încălzire, fiind înlocuit cu Ovidiu Popescu.
Update Sepsi - Aktobe 0-1 min. 65: Elder Santana deschide scorul cu o lovitură de cap, în urma unui corner. Bălașa a făcut un marcaj larg, iar Sepsi a fost pedepsită. Intră Aganovic.
Update Farul - Flora Tallinn 0-0 min. 46: A început repriza a doua.
Update Farul - Flora Tallinn 0-0 min. 45: E pauză la Ovidiu. Farul a dominat prima repriză, dar ocaziile mari au lipsit. Campioana României trebuie să apese pe accelerație pentru a reuși un rezultat pozitiv și pentru a lua o opțiune bună la calificare.
Update Sepsi - Aktobe 0-0 min. 46: A început repriza a doua.
Update Farul - Flora Tallinn 0-0 min. 27: Băluță își încearcă norocul de la distanță, însă șutul său nu i-a pus probleme goalkeeper-ului estonienilor.
Update Sepsi - Aktobe 0-0 min. 45: E pauză la Sfântu Gheorghe. Scorul e în continuare 0-0.
Update Sepsi - Aktobe 0-0 min. 28: Samorodov pune în pericol poarta lui Niczuly, dar portarul lui Sepsi nu a avut emoții la șutul expediat de la aproximativ 20 de metri.
Update Farul - Flora Talinn 0-0 min. 9: Denis Alibec trage de la marginea careului, dar mingea este reținută de portarul advers. Budescu a avut și el o ocazie de a marca în minutul 2.
Update Farul - Flora Tallinn 0-0 min. 1: A început partida de la Ovidiu. Hai Farul!
Update Sepsi - Aktobe 0-0 min. 15: OCAZIE MARE SEPSI! Ștefănescu execută aproape perfect o lovitură liberă din lateral și trimite exact sub bară. Portarul lui Aktobe a respins în corner cu vârful degetelor.
Update Sepsi - Aktobe 0-0 min. 1: A început partida de la Sfântu Gheorghe. Hai Sepsi!
UPDATE: Echipele de start FCSB - Nordsjaelland
FCSB
  • Titulari: Târnovanu - Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru (C) - Cordea, Compagno, Coman
  • Rezerve: Vlad, Crețu, Panțîru, Haruț, Oct. Popescu, Lixandru, Edjouma, Gheorghe, Ov. Popescu, Ngezana, Radaslavescu
Nordsjaelland
  • Titulari: Hansen - Villadsen, Nagalo, Jensen-Abbew, Frese - Diomande, Tverskov, Dorgeles - Nuamah, Ingvartsen, Osman
  • Rezerve: Antman, Barslund, Coulibaly, Eriksson, Hansen, Hey, Marxen, Munck, Nygren, Schandorf, Sertdemir, Svensson
UPDATE: Echipele de start Farul - Flora Tallinn
Farul
  • Titulari: Aioani - Borza, Larie, Popescu, Kiki - Băluță, Nedelcu, Artean - Mazilu, Alibec, Mazilu
  • Rezerve: Buzbuchi, Diogo Queiros, Vînă, Rivaldinho, Andronache, Boli, Sîrbu, Carnat, Grameni, Sali, Popescu, Dussaut
Flora Tallinn
  • Titulari: Grunvald - Lilander, Seppik, Kussk, Hussar - Lukka - Ojamaa, Miller, Vassilijev, Mihhailov - Alliku
  • Rezerve: Paplavskis, Lapa, Kivila, Lipp, Zenjov, Kolobov, Purg, Kallaste, Pajo, Varjund, Veering, Kuralsin
UPDATE: Echipele de start la primul meci al serii, Sepsi OSK - Aktobe. Partida din Covasna începe în mai puțin de o oră.
Sepsi
  • Titulari: Niczuly - Ciobotariu, Ninaj, Bălașa, Dumitrescu - Păun, Alimi - Ștefănescu, Rodriguez, Matei - Șafranko
  • Rezerve: Moldovan, Gedo, Ion, Damașcan, Oroian, Junior, Oteliță, Nistor, Kallaku, Aganovic, Varga, Rondon
Aktobe
  • Titulari: Pokatilov - Kassym, Iashin, Shomko - China, Strumia, Raickovic, Tanzharikov - Baytana, Elder Santana, Samorodov
  • Rezerve: Lobantsev, Rudosolskiy, Bessmertny, Gadrani, Zhumabek, Kybyray, Niangbo, Filipovic, Ghnayem, Kenessov, Izotov

Știrea inițială
Toate cele trei partide ale echipelor românești vor fi transmise în această seară, în format LIVETEXT pe Eurosport.ro, după următorul program:
  • Sepsi OSK - Aktobe, ora 20:00
  • Farul - Flora Tallinn, ora 20:30
  • FCSB - Nordsjaelland, ora 21:30

Sepsi deschide seara pentru echipele românești, duel complicat cu Aktobe

Sepsi Sfântu Gheorghe joacă prima în această seară. Trupa lui Liviu Ciobotariu o va întâlni pe Aktobe, locul 3 din Kazahstan. Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League, după ce a trecut în dublă manșă de CSKA Sofia. Echipa lui Liviu Ciobotariu s-a impus și la partida retur, scor 4-0. Echipa lui Liviu Ciobotariu aborda returul cu CSKA Sofia la adăpostul avantajului de două goluri din tur (2-0) și nu a avut emoții în a accede în runda următoare.
Sepsi a trecut mai ușor decât era de așteptat de o dublă complicată și are toate motivele să spere la un parcurs lung în Europa. Pentru un loc în play-off-ul Conference League, echipa lui Ciobotariu se va duela cu Aktobe, formație care se află pe locul 3 în campionatul Kazakhstanului, după 18 etape. Cele două echipe sunt apropiate ca valoare, cu un ușor avantaj pentru formația noastră. Lotul lui Sepsi este cotat la 15,11 milioane de €, în timp ce al kazacilor valorează doar 9,43 de milioane de €, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com. Kazacii s-au calificat în turul 3 preliminar din Conference League după ce au trecut de georgienii de la Torpedo Kutaisi (5-3 la general). În turul din Georgia a fost 4-1 pentru Aktobe, iar la retur s-au impus gruzinii, scor 2-1.
Sepsi este pe locul 3 în Superligă, cu 8 puncte acumulate după primele 4 etape. Trupa lui Ciobotariu este neînvinsă în acest sezon, primind un singur gol, chiar etapa trecută, de al Oțelul Galați, scor 1-1.
"Este o nouă provocare pentru tot ceea ce înseamnă Sepsi OSK. Este provocarea de a încerca să intrăm în play-off-ul Conference League. Va fi un joc dificil. Întâlnim o echipă într-o formă foarte bună, cu jucători buni, în special pentru faza de atac. Trebuie să fim foarte atenţi. Dar şi noi suntem într-o formă bună, suntem dornici de a face performanţă, am simţit jucătorii foarte motivaţi. Din punctul nostru de vedere, vom face tot ceea ce este posibil ca să scoatem un rezultat pozitiv. Un rezultat pozitiv ne-ar ajuta foarte mult pentru meciul doi. Va trebui să ne luptăm", a spus Liviu Ciobotariu, la conferința de presă premergătoare partidei.
Returul dintre Aktobe și Sepsi are loc joia viitoare, în Kazahstan, de la ora 18:00.
Echipele probabile în Sepsi - Aktobe:
  • Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, A. Dumitrescu - Păun, Alimi - Ștefănescu, C. Matei, I. Gheorghe - Safranko
  • Aktobe: Pokatilov - Kassym, Iashin, Shomko - China, Strumia, Raickovic, Tanzharikov - Samorodov, Elder Santana, Baytana
CITEȘTE ȘI:

Farul încearcă să-și revină după startul slab de sezon

Campioana României, Farul Constanța, joacă a doua în această seară. Trupa lui Gheorghe Hagi o întâlnește pe Flora Tallinn, campioana Estoniei, pe teren propriu, iar constănțenii vor încerca să ia o opțiune serioasă pentru calificarea în play-off. Farul Constanța s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League, după ce a trecut de FC Urartu, scor 5-4 la general. În returul din Armenia, campioana României a fost condusă cu 2-0, dar a egalat într-un interval de numai câteva minute și în prelungiri a marcat golul victoriei. Alibec a fost cel mai bun om al constănțenilor, fiind autorul unei duble.
Așadar, Farul a trecut cu bine peste o dublă dificilă, în care a arătat destule limite. Campioana României are o șansă mare să ajungă cel puțin în play-off-ul Conference League, deoarece în turul 3 preliminar va întâlni Flora Tallin, campioana Estoniei, care a căzut în Conference League după ce a fost eliminată în turul doi preliminar al Champions League de Rakow (0-4 la general). Formația din țara baltică este net inferioară Farului ca valoare, având un lot cotat la doar 4,48 milioane de € și, pe deasupra, traversează și o perioadă foarte slabă, înregistrând două remize și 3 eșecuri în ultimele 6 partide oficiale. Flora a câștigat ultimul meci din campionat, scor 4-0 și este pe locul 2 în campionat, la egalitate cu liderul Levadia. Farul joacă în Europa Conference League după ce a fost eliminată de Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.
În campionat, trupa lui Hagi nu stă destul de bine. A pierdut ultimul meci cu Petrolul, scor 3-2 și are două eșecuri consecutive, fiind pe locul 6, cu 6 puncte după primele 4 etape ale Superligii. Dacă va reuși să treacă în dublă manșă de Flora Tallinn, Farul se va înfrunta cu câștigătoarea duelului dintre Qarabag și HJK Helsinki. Flora a câștigat de 14 ori titlul, opt Cupe ale Estoniei și 11 Supercupe.
"Încă o provocare, o experienţă în Europa. În cele două manşe trebuie să fim noi, să încercăm să ne depăşim, să dăm tot ce avem mai bun, să fie versiunea noastră care să exceleze pentru a avea şanse să trecem. Întâlnim o echipă puternică din toate punctele de vedere, cu jucători foarte disciplinaţi, puternici, înalţi. Cu o disciplină tactică foarte bună, atât ofensiv cât şi defensiv. La fel vin şi vă spun, e o campioană şi să ai respect total în privinţa asta. Sper ca jucătorii mei să înţeleagă… şi eu, şi jucătorii să înţelegem că trebuie să jucăm foarte bine ca să trecem. Nimic nu e uşor, cel mai greu lucru este să demonstrezi că eşti mai bun ca adversarul. Fiecare meci este o provoca", a spus Hagi la conferința de presă, citat de as.ro.
Echipele probabile în Farul - Flora Tallinn:
  • Farul: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - T. Băluță, D. Nedelcu, Grameni - Mazilu, Alibec, Benchaib
  • Flora Tallinn: Grunvald - Purg, Seppik, Kuusk, Lilander - Jarviste, Miller - Mihhailov, Vassiljev, Ojamaa - Varjund

FCSB joacă al doilea meci pe Ghencea cu Nordsjaelland și se anunță un stadion plin

FCSB o va înfrunta pe vicecampioana Danemarcei, Nordsjaelland, în turul III preliminar din Conference League. Trupa lui Charalambous are cel mai complicat duel la prima vedere dintre echipele românești, însă va juca din nou în Ghencea, iar acest aspect ar putea reprezenta un avantaj uriaș pentru vicecampioana României.
FCSB are un moral bun înaintea acestei confruntări, fiind singura echipă din Superligă cu victorii pe linie la startul noii ediții de campionat. FC Nordsjaelland are și ea un parcurs bun în întrecerea internă, echipa daneză fiind, la rândul ei, lider în campionat. Vicecampioana României nu va avea, însă, o misiune ușoară în Europa, ținând cont de faptul că și danezii sunt într-o formă foarte bună. Echipa lui Johannes Thorup a obținut al treilea succes din tot atâtea etape în campionatul Danemarcei în acest week-end. Nordsjaelland s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 în fața celor de la Brondby, care îi învinseseră în cea mai recentă confruntare directă, în mai, cu 5-1.
Pentru vicecampioana Danemarcei au marcat Ingvartsen, atacant adus în această vară de la Mainz pentru 3,5 milioane de euro, Nuamah, ghanez de 19 ani care este cel mai valoros fotbalist din lot, și Frese. Nordjaelland este, după 3 etape, lider în clasamentul din campionatul danez, cu 9 puncte, fiind la egalitate cu FC Copenhaga. FCSB nu se poate baza pe David Miculescu și pe Alex Băluță în meciul cu Nordsjaelland, care va fi de la ora 21.30, în prima manșă a turului trei preliminar al Conference League. FCSB și-a aflat luni posibilele adversare din play-off-ul Conference League. Roș-albaștrii au o misiune dificilă în drumul spre grupe.
Dacă va reuși să îi elimine pe danezi, vicecampioana României va da peste câștigătoarea dublei Sabah – Partizan. Se poate spune că FCSB a avut noroc la tragerea la sorți, ținând cont că a evitat adversari mult mai dificili, precum Fiorentina, Club Brugge și PAOK. Sabah Baku și Partizan Belgrad se întâlnesc joi, în prima manșă a dublei din turul 3 preliminar al Conference League. Azerii vor fi gazde în tur, având cote cuprinse între 3,60 și 4 pentru victorie, în timp ce oaspeții pornesc ca favoriți, cu cote cuprinse între 1,90 și 2. FCSB vine după succesul cu CFR Cluj din Ghencea, scor 1-0, fiind lider în România, cu 12 puncte după primele 4 etape.
"Pentru meciul de mâine jucătorii sunt într-o formă bună, au arătat-o în ultimele meciuri, în special în ultimul, dar a trecut asta. Mâine avem un alt joc, diferit, din două reprize, aşa cum se întâmplă în Europa, primul mâine şi al doilea peste o săptămână, în Danemarca. Întâlnim o echipă bună, cu jucători cu calitate, tineri, dar au ceva experienţă, am analizat echipa. Repet, sunt o echipă bună, dar cred mult în jucătorii pe care îi avem. Jocurile în Europa devin din ce în ce mai grele cu fiecare rundă şi ţinta noastră este să trecem în runda următoare.
Adversarii sunt din ce în ce mai buni şi observăm că jocurile devin mai grele, dar totul depinde de atitudinea noastră şi cum vom fi mâine. Ne dorim să controlăm jocul şi vom face tot posibilul pentru a obţine un rezultat bun, dar repet, este vorba doar de un joc. Orice s-ar întâmpla mâine, nu se va decide cineva trece în runda următoare, pentru că meciul decisiv va fi săptămâna viitoare în Danemarca. Cu siguranţă sunt o echipă bună, dar şi noi avem jucători de valoare. În opinia mea, este vorba de un foarte bun mix de jucători experimentaţi cu jucători tineri.
Cred în echipa mea, cred foarte mult în jucătorii mei şi cu siguranţă cred că putem trece în runda următoare, şi acesta este obiectivul nostru pentru mâine. Noi am avut un start bun de campionat şi asta mă face să cred că mâine va vom avea un meci frumos, mai ales că şi ei au arătat că marchează uşor. Dar primesc goluri în fiecare joc, am analizat echipa, întotdeauna ne facem temele. Am avut un început foarte bun de sezon, aş minţi dacă aş spune că nu a fost perfect", a declarat Charalambous.
Echipele probabile în FCSB - Nordsjaelland:
  • FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Oct. Popescu, A. Compagno, Coman
  • Nordsjaelland: A. Hansen - Villadsen, Nagalo, Hansen, Frese - D. Svensson, Tverskov, Diomande - Nuamah, Ingvartsen, Osman
Meciul tur dintre FCSB și Nordsjaelland este programat joi, de la ora 21:30, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol