Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, avertizată înainte de returul cu Nordsjaelland! Ce trebuie să facă pentru a se califica în play-off

Bianca Dumitru

Publicat 16/08/2023 la 08:47 GMT+3

FCSB a remizat săptămâna trecută, scor 0-0, pe teren propriu, cu FC Nordsjaelland, în prima manșă din turul 3 preliminar al Conference League. Înainte de returul din Danemarca, roș-albaștrii au fost avertizați cu privire la aspectele la care trebuie să fie atenți pentru a obține calificarea în play-off.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB se pregătește în aceste zile pentru returul cu FC Nordsjaelland, programat joi, în Danemarca, contând pentru turul 3 preliminar al Conference League.
Cu circa 48 de ore înaintea partidei, 3 foști fotbaliști au prefațat duelul la Digisport. Marius Lăcătuș a evidențiat faptul că roș-albaștrii trebuie să facă pressing și să nu cedeze în fața jocului danezilor, care se folosesc de multe pase scurte.
"Eu am mai spus. Totuși, e 0-0 și modul în care joacă danezii cu acea construcție de la portar, cu pase scurte, oricând pot interveni greșeli. FCSB trebuie să facă un pressing foarte bun, să recupereze foarte sus ca să aibă posibilități de contraatac", a declarat Lăcătuș.
La rândul său, Ionel Dănciulescu a punctat că returul se va juca pe un teren sintetic, care ar putea să le pună probleme celor de la FCSB, care nu sunt obișnuiți cu o astfel de suprafață.
"Cu FCSB e complicat, dacă nu vor reuși să pună probleme în faza de atac și să înscrie e greu să scape fără gol marcat. Mai e o problemă, sper să se adapteze repede la suprafața de joc. Danezii sunt obișnuiți. Circulația e mai rapidă, ei joacă meci de meci pe sintetic, trebuie să te adaptezi", a spus Dănciulescu.
În plus, Florin Prunea a declarat că, din punctul lui de vedere, cea mai mare presiune va fi pe umerii lui Ștefan Târnovanu și ai fotbaliștilor din apărare: "Greutatea cred că va fi pe apărare, pe zona centrală și pe Târnovanu. Trebuie să aibă o seară fantastică."
Citește și:

3 SCHIMBĂRI LA FCSB PENTRU RETURUL CU NORDSJAELLAND

După remiza din prima manșă, scor 0-0, staff-ul tehnic al roș-albaștrilor ar intenționa să facă unele modificări în echipa de start. Astfel, potrivit Spotmedia, Elias Charalambous va schimba 3 titulari la meciul decisiv pentru calificarea în play-off.
Concret, din primul 11 nu vor mai face parte Andrei Cordea, Andrea Compagno și Ovidiu Popescu. Cordea va fi înlocuit cu Octavian Popescu, în timp ce atacantul italian va fi lăsat pe bancă în favoarea lui Alex Băluță, care s-a refăcut după accidentarea suferită în returul cu ȚSKA 1948 Sofia din Conference League.
Nu în ultimul rând, în locul lui Ovidiu Popescu ar urma să fie titularizat Adrian Șut, care a ratat meciul tur cu Nordsjaelland după ce s-a accidentat la încălzire.
Iată cum ar putea arăta FCSB în Danemarca: Târnovanu - Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Oct. Popescu, Băluță, Coman.
Returul dintre FC Nordsjaelland și FCSB este programat joi, de la ora 19:30, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Cât rezistă echipele românești în următorul sezon al cupelor europene?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo