Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fiorentina, prima finalistă din Conference League! Italienii, pentru a doua oară consecutiv în ultimul act

Dani Morar

Actualizat 08/05/2024 la 22:17 GMT+3

Fiorentina s-a calificat în finala Europa League după 1-1 în tur și 4-3 la general cu Club Brugge. Belgienii au condus din prima repriză și păreau că vor trimite partida în prelungiri, dar Lucas Beltran a transformat un penalty în minutul 84 și a decis soarta dublei din semifinale.

Lucas Beltran of Fiorentina celebrates scoring his side's first goal from the penalty spot during the UEFA Europa Conference League 2023/24 Semi-Final second leg match between Club Brugge and ACF Fiorentina.

Credit imagine: Getty Images

Fiorentina a obținut calificarea în finala Conference League, beneficiind de victoria cu 3-2 din turul cu Club Brugge. Rezultatul din Belgia a fost 1-1, astfel că italienii au avut 4-3 la general și au mers în ultimul act cu 4-3 la general.
Partida s-a jucat miercuri și nu joi, ziua în care se desfășoară în mod obișnuit partidele din Europa League și Conference League, din cauza unei procesiuni religioase catolice care va trece mâine pe străzile din Brugge.
Fiorentina a ajuns în finala unei competiții europene pentru a 6-a oară în istoria sa. Echipa viola va juca în ultimul act european pentru al doilea an consecutiv pentru prima dată din sezoanele 1960-1961 și 1961-1962 încoace.
În finala de la Atena, Fiorentina, care este neînvinsă în acest sezon european, poate da chiar peste o formație din Grecia. În cealaltă semifinală se întâlnesc Olympiacos și Aston Villa, gruparea din Premier League fiind învinsă în prima manșă cu scorul de 4-2.
Citește și:

Fiorentina s-a califcat în finala Conference League pentru al doilea sezon consecutiv

Club Brugge a deschis scorul în minutul 20 în meciul retur din Belgia și părea că poate împinge înfruntarea în prelungiri. Igor Thiago a centrat în fața porții, iar Hans Vanaken a atacat bine mingea și a trimis în plasă.
Toscanii au alergat după egalare, care a venit târziu, în urma unui penalty. Brandon Machele a faultat și a văzut cartonașul galben, iar Lucas Beltran a trasnformat, chiar dacă Mignolet ghicise colțul
Terracciano a intervenit salvator în minutul 90+4. Vanaken a profitat de o ezitare în apărarea Fiorentinei și a pătruns în centru, dar nu a mai avut forță să șuteze puternic. Belgianul a trimis plasat și i-a pus mari probleme portarului advers, care a respins în corner. Club Brugge – Fiorentina s-a încheiat 1-1, iar italienii s-au calificat în finala Conference League după 4-3 la general.
  • Club Brugge: Mignolet - Odoi, Mechele, Ordonez - Sabbe, Vetlesen, Vanaken, De Cuyper - Skoras, Thiago, Jutgla
Antrenor: Nicky Hayen
  • Fiorentina: Terracciano - Dodo, Milenkovic, Quarta, Biraghi - Beltran, Arthur, Mandragora - Gonzalez, Belotti, Kouame
Antrenor: Vincenzo Italiano
Fiorentina o va întâlni în ultimul act din Conference League pe Olympiacos sau Aston Villa. Grecii s-au impus în tur cu 4-2. Finala va avea loc la Atena, pe 29 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo