Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patrick Kluivert, fericit după CFR Cluj – Adana Demirspor 1-1: "Ei au făcut un meci bun, sunt mulțumit"

Irina Aldea

Publicat 27/07/2023 la 23:08 GMT+3

CFR Cluj a remizat cu turcii de la Adana Demirspor, 1-1 (1-0), joi seara, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca, în prima manşă din turul al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal. La final, antrenorul turcilor, Patrick Kluivert, s-a declarat mulțumit de cum a răspuns echipa sa în fața provocării din Ardeal.

Patrick Kluivert

Credit imagine: Getty Images

Spaniolul Jefte Betancor (6) a marcat pentru CFR Cluj, în timp ce golul turcilor a fost reuşit de francezul Benjamin Stambouli (77). Oaspeţii au avut prima mare ocazie a meciului, portarul Sava salvând golul la şutul marocanului Belhanda, la colţ (5). Un minut mai târziu, Camora a trimis un şut-centrare, Avounou a deviat, iar Jefte Betancor a reluat în poartă (6). CFR Cluj a fost aproape de desprindere, dar voleul lui Manea, cu pământul, a trimis mingea peste poartă (9), scrie Agerpres.
Oaspeţii au început mai bine repriza secundă, dar Sava a respins şutul trimis de Akbaba (49) din afara careului. Adana Demirspor a ratat o mare ocazie de egalare prin Belhanda (62), care a reluat pe lângă poarta goală, după o minge respinsă greşit de Ajeti. CFR, care a arătat o scădere fizică odată cu trecerea timpului, a avut o şansă notabilă (72), prin noul-intrat Filip, care a reluat cu capul pe lângă poartă din centrarea lui Camora.
Echipa antrenată de Patrick Kluivert a dominat jocul minute bune şi şi-a creat mai multe ocazii de gol. Sava a respins şutul trimis de Yusuf Sari (75) din marginea careului, apoi Ndiaye (76) a reluat cu capul pe lângă bară. Adana Demirspor a egalat în min. 77, când mingea a sărit din Ndiaye perfect pentru Benjamin Stambouli, care a reluat imparabil reia cu latul. Imediat, CFR a avut şansa de a reveni în avantaj (78), dar Karacic a respins salvator la şutul lui Camora. Oaspeţii au mai avut ocazii prin Yusuf Sari (80), când Sava a fost la post din nou, şi prin Nani (82), al cărui şut din careu a fost deviat de Kresic în corner.

Patrick Kluivert, fericit după CFR Cluj – Adana Demirspor 1-1

După meci, Patrick Kluivert s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale și și-a felicit fotbaliștii pentru effort. Antrenorul olandez a dezvăluit că egalul este un rezultat care ar trebui să mulțumească pe toată lumea: "Ne-am păstrat concentrarea și am jucat așa cum ne-am dorit. Sunt bucuros cu acest egal, am avut și noi, dar și CFR ocazii bune. Portarul nostru a avut intervenții. Am un sentiment bun după acest meci.
Trebuie să fim modești, Cluj a făcut un meci bun, iar acest 1-1 este un rezultat echitabil. Avem planuri mari, ne dorim mai mult. Este primul nostru meci oficial. Ne dorim să jucăm cât mai bine în campionat și să ajungem cât mai departe în Conference Leauge", a declarat Patrick Kluivert după meciul de la Cluj.
Meciul revanşă este programat la Adana, pe 3 august (ora 21:00), urmând să fie arbitrat de belgianul Nathan Verboomen. Dacă va trece de Adana Demirspor, CFR Cluj va da piept în turul al treilea preliminar cu câştigătoarea dintre NK Osijek (Croaţia) şi Zalaegerszeg TE FC (Ungaria). CFR ar fi gazdă în prima manşă, pe 10 august.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo