Consilierul pe probleme de sănătate al UEFA a declarat că exclude posibilitatea ca Euro 2020 să nu mai aibă loc în această vară. După ce a fost deja amânat de anul trecut, au existat îngrijorări că Euro 2020 ar putea fi amânat din nou în condițiile în care Europa își continuă bătălia cu pandemia de coronavirus.
"Este exclus ca EURO să nu se dispute, se va disputa. Nu există un scenariu pentru cel mai rău caz, există scenarii realiste şi scenarii pentru cel mai bun caz", a declarat Daniel Koch.
"Cred că va exista multă flexibilitate cel puţin până la sfârşitul lui aprilie, o decizie trebuie luată la începutul lui aprilie, dar acum există mai multe flexibilitate, acum putem mări numărul, fiindcă situaţia s-a îmbunătăţit mult mai mult decât ne aşteptam", a adăugat el.
Fotbal
Christian Eriksen se antrenează cu Ajax: "E ca și cum aș reveni acasă"
ACUM 35 MINUTE

Câți spectatori vor fi prezenți la Euro 2020

"Cred că mult mai mult decât ne imaginăm. În toamnă unele ţări au fost la 30%, eu cred că este posibil mai mult de 30%'', a afirmat Koch.
"Este prea devreme pentru a spune. Vom vedea care este situaţia şi care sunt cerinţele diferitelor ţări, dar sper că măcar unele călătorii vor fi posibile, fiindcă până la urmă nu călătoriile fac adevărata diferenţă.
Desigur, fiecare ţară a încercat să se protejeze, dar nu restricţiile de călătorie sunt principala problemă. Principala problemă este să oprim acest virus prin detectarea cazurilor, descoperirea contactelor şi distanţarea socială. Suntem însă optimişti", consideră el.
"În Europa există încă mult scepticism în legătură cu forţa pandemiei în luna iunie, însă dacă vă uitaţi la cifre şi la toate posibilităţile pe care le avem, eu cred că ar trebui să ne facem planuri optimiste. Fiindcă există posibilitatea ca situaţia să fie la fel de bună ca în vara trecută. În acest moment aceasta este provocarea, să gândim în continuare pozitiv şi să facem planuri pentru ce este mai bine, nu să cădem în capcana de a ne gândi doar la cele mai rele scenarii", a precizat Koch.
Fotbal
Răzvan Burleanu a explicat motivele pentru care Edi Iordănescu a fost numit selecționerul României
ACUM 2 ORE
Fotbal
Edi Iordănescu, primele reacții din postura de selecționer: "Am fost susținut de americani"
ACUM 3 ORE