Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi să sancționeze echipele naționale și de club din Belarus. După ce toate echipele din Rusia au fost excluse din competițiile europene, forul continental a decis ca toate cluburile și echipele naționale din Belarus care evoluează în competiții organizate de UEFA să joace partidele de acasă pe teren neutru. Mai mult de atât, partidele în care echipele din Belarus vor fi considerate gazde se vor desfășura fără spectatori.
Comunicatul FRF despre decizia Comitetului Executiv al UEFA:
"UEFA a decis astăzi să sancționeze Belarus, țară care a facilitat accesul Rusiei în Ucraina.
Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM O ORĂ
Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit astăzi și a decis că toate cluburile și echipele naționale din Belarus care concurează în competițiile UEFA vor fi obligate să joace meciurile de acasă pe teren neutru. În plus, niciun spectator nu va participa la meciurile în care echipele din Belarus sunt gazde.
Comitetul Executiv al UEFA va convoca noi ședințe extraordinare, în mod regulat și continuu, acolo unde este necesar, pentru a reevalua situația pe măsură ce evoluează și pentru a adopta decizii suplimentare, după caz.
În luna aprilie, selecționata U16 feminin a României ar fi trebuit să participe în Belarus la Turneul de Dezvoltare UEFA. Federația Română de Fotbal anunțase însă UEFA că nu se va mai prezenta la turneul respectiv", se arată în comunicatul FRF.
Citește și:

Rusia, exclusă de FIFA și UEFA din competițiile internaționale

Decizia de astăzi a Comitetului Executiv al UEFA vine la câteva zile după decizia comună a celor de la FIFA și UEFA de a exclude toate echipele naționale și de club din competițiile internaționale.
De asemenea, Comitetul Internațional Olimpic a recomandat eliminarea din toate competițiile a sportivilor și echipelor din Rusia și Belarus, mai multe federații și foruri continentale din mai multe discipline sportive luând deja această decizie. UEFA a decis și să întrerupă contractul de sponsorizare cu Gazprom. Compania petrolieră din Rusia vira anual forului european 48 de milioane de € în calitate de sponsor pentru diverse competiții.
Astăzi au venit și alte sancțiuni împotriva Rusiei și a Belarusului. Comitetul Internațional Paralimpic a exclus sportivii din Rusia și Belarus de la Jocurile Paralimpice de Iarnă de la Beijing, iar EA Sports a anunțat că va retrage echipa națională a Rusiei și toate echipele din Rusia din FIFA 22.
Ligue 1
Efectul telenovelei Mbappe | Leonardo, demis de la PSG
ACUM 4 ORE
Ligue 1
Comunicat dur al Ligii Spaniole de Fotbal după anunțul prelungirii transferului lui Mbappe la PSG!
ACUM 4 ORE