Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liga Națiunilor | Spania, învinsă cu golul marcat de jucătorul lui Mircea Lucescu! Rezultatele serii

Cosmin Cioboata

Actualizat 14/10/2020 la 00:17 GMT+3

În această seară au început meciurile din etapa a 4-a din Liga Națiunilor. Ca de obicei, surprizele n-au ezitat să apară. Ucraina a învins Spania grație golului înscris de un jucător pregătit de Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. În același timp, Germania și Elveția au încheiat la egalitate, scor 3-3, la finalul unui duel extrem de spectaculos.

Liga Națiunilor | Ucraina - Spania 1-0

Credit imagine: Getty Images

Ucraina - Spania 1-0. Jucătorul lui Mircea Lucescu a adus victoria gazdelor

Spania a suferit prima înfrângere din sezonul curent din Liga Națiunilor, pe terenul Ucrainei. Viktor Tsygankov, tânărul mijlocaș de la Dinamo Kiev, formație pregătită de Mircea Lucescu, a înscris unicul gol al meciului în minutul 76. Yarmolenko l-a lansat cu o pasă excelentă către careul Spaniei, iar Tsygankov a finalizat cu un șut plasat, la colțul scurt, la care De Gea n-a putut să intervină.
Spania n-a avut forța să restabilească egalitatea, iar Ucraina a bifat o victorie uriașă. Luis Enrique, selecționerul ibericilor, a folosit o echipă de start foarte tânără. În linia ofensivă au fost trimiși inclusiv Adama Traore și Ansu Fati, jucătorii în care se pun mari speranțe în contextul viitorului naționalei Spaniei.
Căpitanul Sergio Ramos a asigurat un plus de experiență în linia defensivă, însă n-a putut opri contraatacul în urma căruia Ucraina a înscris golul victoriei.
Victoria Ucrainei este cu atât mai surprinzătoare, ținând cont că vine la numai câteva zile după înfrângerea categorică cu 7-1 în fața Franței. În același timp, trebuie notat faptul că Ucraina n-a avut la dispoziție 12 jucători din cauza accidentărilor și suspendărilor.
Ucraina - Spania 1-0| Iată cum au arătat echipele de start:
  • Ucraina: Buschan - Karavaev, Zabarnyi, Mykolenko, Sobol - Sydorchuk, Makarenko, Shaparenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Zubkov
  • Spania: De Gea - Navas, Ramos, Torres, Reguilon - Merino, Rodri, Canales - Traore, Rodrigo, Fati

Germania - Elveția 3-3. Remiză spectaculoasă la Koln

Germania și Elveția au produs cel mai spectaculos meci din această seară, în Liga Națiunilor. Oaspeții au deschis scorul la Koln în minutul 5, prin Gavranovic. Freuler a dus scorul la 2-0 în minutul 26, după un assist al lui Seferovic. Timo Werner, starul lui Chelsea, a redus din diferență 2 minute mai târziu, iar la pauză s-a intrat cu 2-1 în favoarea Elveției.
Kai Havertz, coechipierul lui Werner de pe Stamford Bridge, a restabilit egalitatea în minutul 55, pentru ca Gavranovic să puncteze din nou pentru Elveția, 2 minute mai târziu. Gnabry, din pasa lui Werner, a înscris în minutul 60 și a stabilit scorul final: 3-3.
Elveția a rămas în inferioritate numerică în prelungirile meciului, însă Germania n-a mai avut timp să forțeze golul victoriei.
Spania rămâne lider în grupa A4 din Liga Națiunilor, cu 7 puncte, în ciuda înfrângerii de pe terenul Ucrainei. Germania ocupă locul 2, la egalitate de puncte (6) cu Ucraina, în timp ce Elveția este codașa grupei, cu numai 2 puncte acumulate.
Germania - Elveția 3-3 | Iată cum au arătat echipele de start:
  • Germania: Neuer - Klostermann, Ginter, Rudiger, Gosens - Kroos, Kimmich - Goretzka - Gnabry, Havertz, Werner
  • Elveția: Sommer - Widmer, Elvedi, Schar, Rodriguez - Zuber, Xhaka, Freuler, Shaqiri - Gavranovic, Seferovic

Luxemburg, lider în grupa din Liga Națiunilor, după o victorie fantastică

Luxemburg continuă să impresioneze în Liga Națiunilor. Naționala micuței țări a ajuns la 3 victorii în 4 meciuri și a urcat pe primul loc în grupa C1. Luxemburg a reușit un rezultat surprinzător în această seară, pe terenul naționalei celor din Muntenegru, într-un meci în care s-au acordat 3 cartonașe roșii.
Ivanovic a deschis scorul pentru Muntenegru în minutul 34, iar meciul părea să urmeze cursul normal, având în vedere diferența loturilor celor două formații. Totuși, lucrurile n-aveau să stea deloc așa. Luxemburg a egalat înainte de pauză, prin Muratovic.
Repriza secundă a fost extrem de echilibrată, semn că oaspeții își doreau foarte mult cele 3 puncte. Iar recompensa a venit în minutul 86, când Sinani a marcat din pasa lui Jans.
Spiritele s-au încins foarte rău în prelungiri, iar arbitrul a fost nevoit să acorde nu mai puțin de 3 cartonașe roșii - 2 pentru Muntenegru (Jankovic și Simic) și unul pentru Luxemburg (Thill).
S-a încheiat 2-1 pentru Luxemburg, care a urcat pe primul loc în grupă, la egalitate de puncte cu Muntenegru (9). Azerbaidjan se află pe poziția a 3-a, cu 4 puncte, în timp ce Cipru a acumulat un singur punct și completează grupa. Așadar, Luxemburg păstrează șanse reale de promovare în Liga B, din care face parte și România.

Liga Națiunilor | Rezultatele complete din această seară:

  • Germania - Elveția 3-3
  • Ucraina - Spania 1-0
  • Azerbaidjan - Cipru 0-0
  • Muntenegru - Luxemburg 1-2
  • Letonia - Malta 0-1
  • Insulele Feroe - Andorra 2-0
  • Liechtenstein - San Marino 0-0
picture

Premier League, etapa a 5-a

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo