UEFA și granzii Europei care au dorit fondarea Superligii Europene duc un război pe tărâm legal, iar forul european a primit astăzi o lovitură puternică. Deși proiectul inițial a eșuat, cei de la UEFA vor să aplice anumite sancțiuni cluburilor care au pus bazele "puciului" din fotbalul european, însă deocamdată nu o poate face.
Justiția Spaniolă a dat astăzi o primă decizie în favoarea cluburilor. Pe baza Legii Concurenței Uniunii Europene, judecătorii au decis că UEFA nu poate aplica sancțiuni la adresa celor 12 cluburi care au dorit înființarea Superligii și mai ales celor 3 care nu s-au dezis de la intenția lor: Barcelona, Real Madrid și Juventus.

Real Madrid, Barcelona și Juventus au reacționat după decizia Curții Spaniole

Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
ACUM 12 ORE
Acestea au salutat decizia justiției iberice și au postat pe site-urile oficiale un comunicat prin care arată că vor continua să dezvolte proiectul care nu a putut fi implementat în primăvară, dar au menționat că vor încerca să găsească po variantă care să fie agreată de toate părțile implicate.
"Barcelona, Juventus și Real Madridîși exprimă satisfacția cu privire la decizia de azi a Curții Spaniole, prin care UEFA este forțată să anuleze toate acțiunile luate împotriva Superligii Europene, inclusiv încheierea acțiunilor disciplinare luate împotriva celor trei cluburi care nu vor să renunțe, precum și anularea pedepselor și restricțiilor impuse celorlalte nouă cluburi fondatoare.
Curtea admite cererea făcută de promotorii Superligii, respinge apelul UEFA și confirmă avertismentul către UEFA, conform căruia organizația va fi amendată și supusă răspunderii penale, în cazul în care nu se va conforma. Cazul va fi analizat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în Luxemburg, care va revizui poziția de monopol pe care o deține UEFA asupra fotbalului european.
Avem datoria să rezolvăm problemele cu care se confruntă fotbalul: UEFA s-a poziționat ca singur regulator, operator și unic proprietar al drepturilor privind competițiile de fotbal europene. Această poziție dăunează grav fotbalului și echilibrului său competitiv. Așa cum s-a arătat în mai multe rânduri, controalele financiare sunt inadecvate și nu au fost aplicate în mod obiectiv. Cluburile care participă la competiții europene au dreptul de a-și conduce propriile competiții.
Suntem încântați să știm că de acum înainte nu vom fi supuși amenințărilor constante din partea UEFA. Rămânem dedicați obiectivului de a dezvolta proiectul Superliga Europeană într- un mod constructiv și de susținere, luând în considerare fanii, jucătorii, antrenorii, cluburile, ligile și asociațiile și federațiile naționale și internaționale. Suntem conștienți de faptul că există elemente ale propunerii noastre care trebuie revizuite și, desigur, îmbunătățite prin dialog și consens. Continuăm să avem încredere în succesul unui proiect care va respecta întotdeauna reglementările Uniunii Europene", se arată în comunicat, publicat de Marca.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 16 ORE
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
ACUM 17 ORE