În prezent, pandemia prezintă efecte grave asupra competițiilor din Europa, motiv pentru care UEFA a luat mai multe măsuri în ultima perioadă. După ce au amânat Campionatul European pentru anul 2021 și au suspendat momentan Champions League și Europa League, forul suprem a adus în discuție și suspendarea regulii fairplay-ului financiar (FFP), susține Marca.
Regula FFP, introdusă de UEFA în 2011, se referă la pragul financiar pe care un club calificat în Champions League sau Europa League trebuie să-l respecte. Mai precis, o echipă prezentă în cupele europene nu trebuie să cheltuie mai mult decât câștigă într-un sezon. În același timp, cluburile trebuie să demonstreze că nu au datorii către alte echipe sau jucători și că se află la zi cu plata tuturor taxelor impuse de autoritățile locale.

Ce se va discuta la ședința UEFA

Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
ACUM 2 ORE
În condițiile actuale, generate de pandemia de Covid-19, există șanse mari ca echipele să înregistreze pierderi financiare uriașe, fără să încaseze alte sume, având în vedere întreruperea campionatelor. În sezonul curent, UEFA le-a permis cluburilor să aibă o diferență între cheltuieli și venituri de maximum 30 de milioane de euro. Totuși, această regulă a fost stabilită înainte ca pandemia de coronavirus să intre în prim-plan.
Potrivit Fox Sports Italia, UEFA pregătește o ședință împreună cu oficialii International Football Association, the Association of European Clubs și reprezentații mai multor campioante din Europa, pentru a discuta posibilitatea ca regula FFP să fie modificată sau suspendată.

Cluburile vor ca regula FFP să fie suspendată pe un an

Mai multe cluburi din Europa și-au anunțat deja intenția ca regula să fie suspendată pe o perioadă un an, astfel încât să-și poată reveni complet din punct de vedere financiar. Potrivit regulamentului, regula FFP poate fi încălcată numai în cazul unor evenimente sau circumstanțe extraordinare, pe care cluburile nu le pot controla. Iar, cum se poate vedea foarte clar, pandemia de coronavirus se încadrează perfect în această categorie. În cazul în care UEFA va suspenda regula, se va putea vorbi despre o premieră istorică în fotbal.
Marca susține că ședința respectivă va fi primul pas din perspectiva luptei împotriva pandemiei și a consecințelor financiare pe care aceasta le are asupra fotbalului.
În ultimele zile, oficialii mai multor ligi din Europa, printre care Bundesliga, La Liga și Serie A, au propus reducerea salariilor jucătorilor, pentru a putea lupta împotriva pandemiei. În același timp, foarte mulți jucători au donat bani și au demarat campanii umanitare pentru a ajuta oamenii implicați în această luptă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
ACUM 3 ORE
Liga Campionilor UEFA
Liverpool - Real Madrid, LIVE TEXT de la 22:00 | E ziua finalei Champions League! Tot ce e de știut
ACUM 5 ORE