UEFA se pregătește de o schimbare de format în ceea ce privește Campionatul European. În acest moment, turneul final din Europa adună la start 24 de echipe, dar forul continental vrea să mărească numărul până la 32, începând cu ediția din 2028. Din 2016, UEFA a trecut de la 16 la 24 de echipe, iar acum dorește ca turneul final european să adune la start 32 de echipe, din 55 de țări afiliate, potrivit Daily Mail.
Cu toate acestea, PFA (Professional Fotballers Association) nu este încântată de această idee. Asociația care reprezintă jucătorii profesioniști de fotbal nu crede că acest lucru este benefic pentru fotbalul european, transformând preliminariile în simple meciuri amicale pentru mai multe naționale care vor avea asigurată calificarea la turneul final.
UEFA urmează să realizeze un studiu de fezabilitate, dar potrivit celor de la Daily Mail, planurile sunt deja într-un stadiu avansat printre cei din conducerea forului european.
Romanian Liga I
CFR bagă echipa a 2-a în duelul cu FCSB, din ultima etapă! Cristi Balaj a explicat decizia
ACUM 35 MINUTE
Citește și:

Președintele PFA nu este de acord cu inițiativa celor de la UEFA

Maheta Molango, președintele PFA, asociația care reprezintă jucătorii profesioniști de fotbal, crede că această decizie ar avea urmări negative asupra calității turneelor finale, iar fanii și jucătorii vor avea de suferit:
"Calitatea produsului ar avea de suferit în urma acestei decizii. Copiii nu vor mai vedea cele mai bune versiuni ale idolilor lor. Aceasta este realitatea. Da, e posibil ca din punct de vedere financiar, pe termen scurt, să existe beneficii, dar pe termen lung, produsul va avea de suferit", a declarat Maheta Molango, pentru Daily Mail.
Următorul Campionat European va avea loc în 2024, în Germania. În ceea ce privește ediția din 2028, UEFA acceptă candidaturi până pe 23 martie 2022, urmând ca pe 5 aprilie să anunțe țările care candidează pentru organizarea turneului final de peste 6 ani. Țara care va organiza EURO 2028 va fi anunțată de către UEFA în septembrie 2023.
Europa League
Imaginea teribilă postată de Sebastian Rode după triumful cu Frankfurt în Europa League
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
"Mbappe sau un nou trofeu Champions League?". Ce a răspuns Carlo Ancelotti
ACUM O ORĂ