UEFA are probabil partea ei de vină în dezvoltarea pandemiei de COVID-19 la nivel european. Numai dacă ne gândim la efectele provocate de partida de la Milano, dintre Atalanta și Valencia, din optimile Champions League și vedem pericolele uriașe la care au fost supuși cei prezenți. De altfel, primarul din Bergamo a catalogat acea partidă drept o "bombă biologică", iar OMS a confirmat că partida din 19 februarie a jucat un rol important pentru situația de acum din Lombardia.
În plus, UEFA nu a făcut nimic pentru a încerca oprirea campionatelor din Europa și a luat o decizie tardivă în privința competițiilor organizate de ea, Champions League și Europa League. Cu toate acestea, Michele Uva, vicepreședintele forului, a încercat să apere imaginea instituției, mutând atenția spre Uniunea Europeană.
"UEFA a fost conștientă de gravitatea situației. Noi reprezentăm 55 de federații, 55 de țări care nu au fost sincronizate în privința măsurilor de urgență. Unele meciuri s-au disputat în fața a 80.000 de persoane, iar altele cu porțile închise. Unii spun că a fost prea târziu, însă noi am căutat un acord unanim pe 17 martie pentru oprirea competițiilor. Ne așteptam, de asemenea, la măsuri din partea Uniunii Europene. Nu s-a întâmplat, iar fiecare țară a acționat în nume propriu, într-o manieră individuală. O lovitură dură pentru cei care care au crezut în unitatea Europei", a explicat Michele Uva în Tuttosport.
Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 2 ORE

Campionatele, prioritare în fața cupelor europene

Reluarea campionatelor din Europa se va face doar în momentul în care nu mai există vreun risc pentru răspândirea COVID-19, iar mulți vorbesc despre faptul că acest lucru se va petrece după jumătatea lui iunie.
Uva nu a lansat vreo dată concretă, însă a precizat că fiecare campionat va avea prioritate în fața cupelor europene, astfel încât să existe șanse reale ca sezonul să fie încheiat cu bine în toate țările afectate de pandemie.
"Se va da prioritate campionatelor naționale, păstrând însă o fereastră pentru cupele europene. Toate formulele sunt posibile. Nu am acționat într-un mod egoist, privilegiind competițiile continentale", a mai spus oficialul italian.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 2 ORE
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 2 ORE