Toate campionatele importante de pe "bătrânul continent" au fost suspendate, iar UEFA a luat ieri decizia ca partidele din Champions League și Europa League, de săptămâna viitoare, să împărtășească aceeași soartă. Marți, forul continental se va reuni într-o ședință de urgență, pentru a vedea în ce măsură competițiile pot fi terminate. Misiunea e aproape imposibilă: Juve e în carantină, după ce Rugani a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19, Chelsea se află într-o situație similară, după ce Hudson Odoi a fost și el depistat cu coronavirus, în timp ce Real Madrid a "pus lacătul", în urma îmbolnăvirii unui jucător de la echipa de baschet.
Dacă ne raportăm la realitatea săptămânii în curs, pare imposibil ca vreun meci să se mai dispute în perioada următoare, însă oficialii UEFA speră. Potrivit Corriere dello Sport, diriguitorii forului continental se gândesc la varianta ca sferturile, semifinalele și finalele din Liga Liga Campionilor și Europa League să se desfășoare într-o singură manșă, pe teren neutru. S-ar compacta astfel datele de desfășurare, în condițiile în care criza provocată de coronavirus va lua sfârșit în curând.
Sursa citată notează că se studiază și posibilitatea unui Final Four, după modelul handbalului, în ambele competiții. Istanbul ar urma să fie gazda pentru Champions League și Gdansk pentru Europa League. În fapt, e vorba de cele două orașe desemnate de UEFA pentru organizarea celor două finale.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM O ORĂ
Totuși, trebuie spus că aceste variante sunt în acest moment strict ipotetice, în condițiile în care englezii consideră că nu va fi înlăturat pericolul coronavirus până în iunie. În consecință, dacă e să ne raportăm la ce susțin The Times și The Independent, în următoarele trei luni nu vom mai avea vreun meci în competițiile importante din Europa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 2 ORE
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 5 ORE