Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice ediția Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliștii născuți în anul 1997, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. JO Tokyo au fost mutate din 2020 în 2021.
“Amânarea Jocurilor Olimpice nu trebuie să le ia jucătorilor care au obținut calificarea oportunitatea de a participa la turneul final. Vă asigur că UEFA va susține poziția Federației Române de Fotbal în demersul la FIFA” este mesajul transmis astăzi de Aleksander Ceferin.
În acest moment, regulamentul FIFA pentru competiția fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, precizează: “Federațiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naționala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbaliști născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă“.
Scottish Premiership
Ianis Hagi, despre perioada petrecută în carantină: "A fost extrem de greu!" Ce a învățat la Rangers
ACUM 29 MINUTE
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Națiunilor UEFA
Mancini răsucește cuțitul în rana englezilor! Declarația care îi va înfuria foarte tare pe britanici
ACUM 29 MINUTE
Premier League
Anul lui Manchester United? David Gea a prins aripi cu CR7: "Poate fi un sezon grozav pentru noi"
ACUM 31 MINUTE