UEFA va intensifica duelul cu FIFA pentru controlul asupra calendarului internațional prin susținerea unei noi competiții care să rivalizeze cu Campionatul Mondial al Cluburilor. Noul format al CM al Cluburilor va fi inaugurat în 2021, urmând să participe 24 de echipe la turneul ce va avea loc la Shanghai în iunie și iulie.
Însă UEFA nu dorește ca toată atenția fanilor să fie acaparată de un turneu organizat de FIFA și susține o extindere a International Champions Cup, competiția din presezon care datează din 2013. Însă UEFA dorește să modifice formatul acestuia astfel încât să fie similar cu cel din UEFA Champions League!
Problema este că cele două competiții vor ajunge să se lupte pentru echipele participante! Conform Daily Mail, UEFA a prezentat ideea mai multor echipe din Premier League iar acestea s-au arătat interesate.
Liga Națiunilor UEFA
Tricolorii merg înainte! Mesajul transmis de Edi Iordănescu în vestiar, după victoria cu Bosnia
ACUM 6 ORE
UEFA dorește să împrumute brandingul și logo-ul pentru noul turneu, însă să nu fie cea care se ocupă de organizare. La noul turneu echipele ar participa în funcție de poziția ocupată în clasament, spre deosebire de sistemul invitațional care a existat până acum la International Champions Cup. UEFA dorește să existe un acord pentru 8 ani ca turneul să fie organizat inițial în Statele Unite, cu posibilitatea de a fi mutat ulterior în Asia.
UEFA dorește ca în noua competiție să existe grupe de câte 3 echipe pentru ca apoi să se treacă la faza eliminatorie. De asemenea, cluburile participante ar trebui să folosească pe cât posibil prima echipă.
În ceea ce privește Campionatul Mondial al Cluburilor, acesta ar urma să aibă loc la fiecare 4 ani cu 24 de echipe participante, 12 dintre ele fiind din Europa. Însă FIFA are dificultăți în a strânge fondurile necesare pentru a acoperi costurile și premiile pentru cluburi, suma fiind de 650 de milioane de lire, mai scrie Daily Mail.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Națiunilor UEFA
Prima reacție a lui Edi Iordănescu după retrogradarea în Liga C! "S-a reaprins speranța"
ACUM 6 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Stanciu și Pușcaș, optimiști după meciul cu Bosnia! Ce spun despre posibila plecare a lui Iordănescu
ACUM 6 ORE