UEFA nu ține cont de plângerile dese ale jucătorilor și antrenorilor din cauza programului încărcat și are în vedere înființarea unei noi competiții. Aceasta ar urma să aibă loc în premieră în 2024, după primul sezon în care Champions League se va juca în noul format, care aliniază la start 36 de echipe.
Conform francezilor de la L'Equipe, un nou trofeu va fi pus în joc pentru cele mai puternice formații din fotbalul european. Noua competiție ar urma să alinieze la start 4 formații, dintre care una va fi cu siguranță câștigătoarea Champions League.
În privința celorlalte 3 există mai multe variante. Cel mai probabil acestea vor fi echipele cel mai bine clasate la finalul primei faze din Champions League. Începând din sezonul 2023-2024, fiecare echipă calificată în cea mai tare competiție intercluburi va disputa câte 8 partide, în fața unor adversari diferiți. Apoi se va întocmi un clasament și primele 8 clasate vor avansa direct în optimile de finală. Celelalte 8 grupări care vor juca în primăvara europeană se vor stabili în urma unor meciuri de baraj, care vor aduce față în față formațiile clasate pe locurile 9-24 după prima fază.
Fotbal
Cosmin Contra și-a stabilit următoarea țintă după ce s-a despărțit de Al Ittihad! Mesajul românului
ACUM 12 ORE
Citește și:

UEFA vrea să înființeze o nouă competiție intercluburi

Astfel, cei de la UEFA vor să creeze o miză suplimentară în prima parte a Champions League. Spre exemplu, dacă formația care va cuceri trofeul în sezonul 2023-2024 se va clasa pe primul loc în prima fază, la noua competiție aceasta se va duela cu echipele clasate pe locurile 2-4, indiferent de performanța lor ulterioară în sezon.
Viitoarea competiție se va disputa în vară, înaintea startului noi stagiuni europene, sub forma unui turneu Final 4, cu semifinale și finală, după modelul aplicat în sezonul 2019-2020 în Champions League.Atunci, din cauza pandemiei, semifinalele și finala s-au jucat într-o singură manșă, la Lisabona.
Dacă planul va fi pus în aplicare, câștigătoarea Champions League nu va mai juca Supercupa Europei. Aceasta nu se va desființa, ci le va aduce față în față pe învingătoarele din Europa League și Conference League.
Deocamdată forul european nu a făcut publică intenția sa, dar marile publicații internaționale asigură că planul are șanse mari să fie implementat.
Fotbal
Ovidiu Hațegan revine în fotbal la 3 luni după infarct! Va fi arbitru VAR la Supercupa României
ACUM 20 ORE
Serie A
OFICIAL-Răzvan Marin este noul jucător al lui Empoli. Primele cuvinte ale românului,după ce a semnat
ACUM 21 ORE