Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial

Bianca Dumitru

Publicat 27/04/2022 la 12:55 GMT+3

Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat în urma unei decizii luate de reprezentanții cluburilor, reuniți într-o adunare generală în această săptămână. Aceștia au hotărât și ca nicio echipă să nu primească titlul de campioană, clasamentul final fiind cel de la data de 24 februarie.

Shakhtar - Dinamo Kiev

Credit imagine: Getty Images

Cluburile ucrainene de fotbal, reunite marți în adunare generală, au decis să pună capăt anticipat sezonului campionatului național, suspendat în luna februarie din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, fără atribuirea titlului de campioană.
"Clasamentul la data de 24 februarie 2022 va fi clasamentul final al sezonului 2021-2022 și niciun titlu nu va fi atribuit", au scris oficialii Primei Ligi ucrainene (UPL), într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.
"Această decizie va fi supusă aprobării Comitetului Executiv al Federației Ucrainene de Fotbal", au mai precizat reprezentanții UPL.
Citește și:
Șahtior Donețk, liderul campionatului, în fața rivalei Dinamo Kiev, în momentul opririi campionatului, nu va primi așadar titlul de campioană, dar urmează să ocupe primul loc calificativ care îi permite accesul în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, în timp ce echipa antrenată de Mircea Lucescu va ocupa locul al doilea.
Invazia din Ucraina, lansată pe 24 februarie de Moscova, a împiedicat reluarea campionatului ucrainean după pauza de iarnă, obligându-i pe jucătorii cluburilor ucrainene, inclusiv pe cei de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, să plece în exil, în afara frontierelor țării.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo