Din 2020, Mircea Lucescu este antrenorul lui Dinamo Kiev, echipă alături de care a reușit să câștige titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei. Contactat miercuri seară, în contextul conflictului militar dintre Ucraina și Rusia, tehnicianul în vârstă de 76 de ani a vorbit despre atmosfera de la echipă și despre situația din Kiev.
Lucescu a declarat că, cel puțin pentru moment, nu are de gând să plece din Ucraina, așteptând să vadă cum vor evolua lucrurile.
"Deocamdată stau și aștept să văd ce se întâmplă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Inhulets Petrove, la Kiev... Cum să vin la București? Păi să plec așa... Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz...
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36
Aș da un exemplu negativ pentru toată lumea. De frică, de panică, de neseriozitate... Cum să fac așa ceva? Să sperăm că n-o să fie nimic și s-or potoli oamenii ăștia mari și fără minte... Sper să le vină mintea la cap", a spus Mircea Lucescu, miercuri seară, pentru Fanatik.
Antrenorul a comentat și care este situația jucătorilor străini de la echipă, precizând că ambasadele le cer acestora să plece din Ucraina.
"Nu pot să spun care e atmosfera din Kiev pentru că eu stau la bază, nu am contact cu nimeni... Jucătorii sunt puțin speriați, așa, normal pentru familii... Noi nu avem mulți străini, mai rău este pentru echipele cu mulți străini că ambasadele le cer, desigur, să plece.
Noi îi avem pe Vitinho (Brazilia), Verbic (Slovenia), Carlos de Pena (Uruguay/Italia). Ar mai fi Shkurin, dar pe el nu-l trimite nimeni acasă că e din Belarus, acolo sunt prieteni cu rușii și nu consideră că ar fi vreun pericol", a adăugat Mircea Lucescu.
La câteva ore după declarațiile antrenorului, Rusia a invadat Ucraina, iar dacă Lucescu va decide să vină în România nu o va putea face pe cale aeriană, spațiul aerian fiind închis pentru aviația civilă.
Citește și:

Campionatul din Ucraina a fost suspendat

După decizia rușilor de a invada Ucraina, președintele Vladimir Zelenskiy a decretat legea marțială, care se impune în situația în care țara se află în stare de război.
Ulterior, organizatorii campionatului de fotbal ucrainean au luat hotărârea de a suspenda Premier League. Anunțul a fost făcut de publicația Sport.ua.
"În legătură cu introducerea legii marțiale în Ucraina, campionatul Ucrainei a fost suspendat", au scris jurnaliștii ucraineni.

"Sunt niște vremuri grele"

Mihai Leca, fotbalistul transferat în octombrie 2021 de FK Lviv, a comentat situația din Ucraina și a spus că așteaptă ca oficialii clubului să decidă ce se va întâmpla în următoarea perioadă, în contextul suspendării campionatului.
"Când m-am trezit, am deschis internetul și am primit 30 de mesaje. Nu mai știam ce să înțeleg când am văzut atâtea știri. Astăzi urma să facem antrenamentul și să facem deplasarea. Noi suntem mai feriți aici, dar din câte văd este agitație pe aici, sunt multe mașini. Urmează să avem o ședință la club. Mulți colegi încearcă să își aducă familiile aici, sunt mulți care au familiile la Kiev sau în Odesa.
După ședință, probabil o să știm în mare ce decizie se ia. Era o atmosferă normală, cel puțin aici în oraș. Majoritatea colegilor spuneau că e totul politic, nimeni nu se aștepta la așa ceva, să înceapă un război, și ei sunt foarte surprinși.
Au început să stea pe gânduri după ce președintele a dat stare de urgență. Până atunci, toată lumea era liniștită. Încă nu sunt așa panicat, dar vedem ce o să se întâmple, habar nu am. Să știți că este sinistru, sunt niște vremuri grele", a declarat Mihai Leca, potrivit Sport.ro.
Fotbal
Dinamo Kiev se mută pe...Giulești. Echipa sub 19 ani a primit permisiunea să joace în Youth League
27/03/2022 LA 07:36
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev! "Nu a fost o surpriză! Trebuie să plece!"
15/03/2022 LA 06:54