Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șahtior Donețk transformă un stadion din Ucraina în tabără pentru refugiați! Arena a găzduit meciuri la Euro 2012

Bianca Dumitru

Publicat 11/03/2022 la 16:06 GMT+2

Șahtior Donețk va transforma stadionul din Lvov într-o tabără pentru oamenii care se vor refugia în orașul de lângă granița cu Polonia și care au nevoie de adăpost din cauza războiului.

Lviv

Credit imagine: Other Agency

Arena din Lvov, care a găzduit meciuri de fotbal în cadrul Campionatului European din 2012, va fi transformată într-o tabără pentru refugiați. Fiind situat în apropiere de granița cu Polonia, într-o zonă în care armata rusă nu a ajuns până acum, stadionul este considerat o locație sigură pentru a-i adăposti pe cei care fug din alte orașe ale Ucrainei, bombardate de către ruși.
Cei de la Șahtior Donețk se vor implica pentru a transforma arena într-o tabără care va putea găzdui între 2.000 și 3.000 de persoane, clubul având legături cu acest stadion, pe care a evoluat în perioada 2014-2016, când a avut loc un conflict armat în Donbass.
Unul dintre reprezentanții clubului din Donețk a vorbit despre acest proiect și a anunțat că și alte cluburi pot să li se alăture și să îi ajute prin a trimite ajutoare, alimente și lucruri de care au nevoie ucrainenii.
"Încercăm să fim de ajutor aici și să organizăm un adăpost în Lviv, care are acest stadion mare, care a fost folosit la Euro 2012. Am mai jucat aici meciuri în Liga Campionilor. În parteneriat cu autoritățile locale, am aranjat ca acesta să fie un adăpost pentru 2.000 - 3.000 de persoane. Angajații noștri fac voluntariat pe stadion.
Dacă alte cluburi vor să se implice sau să trimită lucruri, am avea nevoie de pături, saltele, paturi, perne, ar fi foarte utile. Benfica trimite cinci camioane cu de toate, alimente, medicamente și haine.
Legia Varșovia din Polonia a sugerat, de asemenea, ca propriul stadion să acționeze ca un hub unde ajutoarele pot fi colectate de la alte cluburi care le trimit, înainte de a fi apoi transportat la Lviv", a anunțat oficialul lui Șahtior, Yuri Sviridov, citat de Daily Mail.
Citește și:

Și FRF se implică pentru ajutorarea refugiaților

Președintele Federației Române de Fotbal a participat astăzi la evenimentul de lansare a noului magazin oficial al echipei naționale de fotbal a României.
Răzvan Burleanu a oferit și câteva declarații, vorbind, printre altele, despre problema refugiaților din Ucraina. Oficialul FRF a dezvăluit cum s-a implicat forul național în ajutorarea celor care au fugit din calea războiului la noi în țară.
De asemenea, Burleanu a explicat ce planuri mai are și cum le-a cerut cluburilor și asociațiilor județene de fotbal să se implice pentru pregătirea copiilor din Ucraina.
"Războiul din Ucraina reprezintă o altă criză pentru noi. Vor fi consecințe inclusiv la nivel economic, pe care le vom resimți toți. Ce ne interesează pe noi, ca Federație, este să ne putem implica în ceea ce privește copiii refugiaților.
În momentul de față, avem câteva zeci de mii de refugiați, dar numărul acestora va crește în zilele următoare. Propunerea noastră către FIFA a mers în această direcție, pentru a putea facilita legitimarea acestor copii în cadrul cluburilor noastre.
Am discutat deja cu cluburile și cu asociațiile județene de fotbal care în momentul de față se află pe granița cu Ucraina și avem tot suportul lor pentru acest lucru. La nivelul FRF avem un grup de lucru care va propune foarte multe acțiuni în acest sens.
Am creat inclusiv un fond financiar la nivelul FRF, pentru a-i putea plăti pe antrenorii care se vor ocupa de antrenarea copiilor refugiaților ucraineni", a declarat Răzvan Burleanu la lansarea magazinului oficial al echipei naționale de fotbal, Romania Store.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo