Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ucraina e pe jumătate distrusă!" Dezvăluiri cutremurătoare ale secundului lui Mircea Lucescu

Bianca Dumitru

Publicat 09/03/2022 la 12:01 GMT+2

Emil Caras, secundul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a vorbit despre momentele de coșmar pe care le-a trăit după ce armata rusă a invadat Ucraina. Antrenorul a spus că îi este greu să își imagineze o revenire la viața normală și a condamnat Rusia pentru ceea ce lasă în urmă în orașele ucrainene.

Emil Caras (Dinamo Kiev)

Credit imagine: Getty Images

Emil Caras, secundul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a oferit un interviu pentru publicația ucraineană Sport în care a vorbit despre ceea ce se întâmplă de aproape două săptămâni în Ucraina și despre momentele de coșmar prin care a trecut în încercarea de a pleca din țara invadată de armata rusă.
Antrenorul moldovean a început prin a explica cum se simte acum și a comentat posibilitatea ca echipa lui să rămână în Antalya, acolo unde a fost în cantonament cu doar câteva zile înainte de startul războiului.
Caras s-a arătat extrem de afectat de ceea ce se întâmplă în Ucraina și de faptul că unele orașe în care a mers recent cu Dinamo Kiev pentru a juca sunt acum distruse de bombardamente.
"Este o situație dificilă pentru noi toți, este îngrozitor ce se întâmplă. Familiile jucătorilor plecați, copiii, soțiile, părinții au venit în România cu ajutorul tuturor, mai ales cu ajutorul domnului Lucescu. Cu toții sperăm că situația se va rezolva, marile probleme nu sunt aici, ci în Ucraina.
A existat tensiune tot timpul între Rusia și Ucraina, dar nu ne-am gândit niciodată că va fi un război. Dacă am fi știut, am fi rămas în Turcia, dar cine putea ști? Nimeni nu s-a gândit că în secolul 21 ar putea exista un atac atât de barbar.
Ucraina este deja pe jumătate distrusă și mi se pare incredibil comportamentul rușilor, care nu pot sau nu vor să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat.
Au mai existat tensiuni politice, dar apoi rușii au început să bombardeze bazele militare ucrainene. Până la urmă au început să bombardeze oamenii. Harkov, Cernihiv sunt orașe ruinate. Aceasta este o catastrofă umanitară și ecologică! Centralele nucleare sunt în pericol, rușii folosesc arme împotriva civililor", a declarat Emil Caras pentru Sport.ua.
Bărbatul a vorbit și despre Mircea Lucescu și despre declarația acestuia potrivit căreia antrenorul român nu ar fi vrut să plece inițial din Kiev: "Mircea are o mare experiență și tărie de caracter. A trecut prin multe. Dacă avionul are turbulențe, scrie, citește sau urmărește un meci. Am trecut împreună printr-o situație similară când el o antrena pe Șahtior, iar rușii au ocupat Donbasul."
Citește și:

"Soțiile și mamele mă întreabă 'Unde sunt băieții?'"

Emil Caras a comentat și situația jucătorilor de la Dinamo Kiev, care au rămas să-și apere țara și care, înainte de război, visau la calificarea la turneul final al Campionatului Mondial care va avea loc în acest an, în Qatar. Antrenorul a spus că este adesea întrebat de soțiile și mamele acestora despre ei, neștiind ce să le răspundă.
În plus, Caras a povestit și cum au fost orele pe care le-a petrecut în Kiev după izbucnirea războiului înainte de a putea pleca spre România și a spus că încearcă în continuare să-și salveze prietenii din Ucraina, dar că aducerea acestora în țara noastră este mult mai dificilă.
"Trăim de la o zi la alta. Nici pentru seara asta nu-mi pot face un plan. Sunt multe probleme cu copiii, cu soțiile jucătorilor. Viitorul nostru depinde de ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. Cine știe până unde vor ajunge rușii?
Îmi este foarte greu să mă uit în ochii soțiilor și ai mamelor care mă întreabă 'Unde sunt băieții?' Ucrainenii aveau mari speranțe că vor învinge Scoția în play-off și că vor merge la Cupa Mondială. Aproximativ 14 dintre jucătorii noștri sunt în echipa națională. Acești fotbaliști sunt o adevărată comoară a Ucrainei.
Ne dorim să revenim la viața normală, deși este foarte greu de imaginat acest lucru acum. Principalul lucru este să se încheie războiul și apoi să se construiască o țară din ruine. Copiii plâng aici. Încercăm să aducem cât mai mulți prieteni din Ucraina, dar la vamă este dificil, drumurile sunt bombardate, nici nu știu unde să meargă. Orice om normal înțelege ce se întâmplă în Ucraina, doar cei care au bombardat nu văd situația așa cum este de fapt.
Cât am fost în Kiev, orașul nu a fost bombardat, dar am auzit avioane, elicoptere, rachete zburând peste noi. Era un sentiment de nesiguranță, o amenințare. Rușii au spus că rachetele vor fi îndreptate către baze militare, dar cum te poți simți în siguranță când vezi cum mor civili, oameni nevinovați?", a conchis antrenorul secund al celor de la Dinamo Kiev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo