Mircea Lucescu nu a reușit să o ducă pe Dinamo Kiev în grupele Champions League și a debutat lamentabil și în campionatul Ucrainei, care a început în condiții extreme. În primul meci din nou sezon (a contat pentru etapa a 2-a), formația românului a pierdut cu 3-0 contra celor de la Dnipro, un meci considerat pe teren propriu, care s-a jucat la Lviv.
Tocmai decizia conducerii de a nu disputa meciul la Kiev l-a enervat la culme pe tehnicianul român. La conferința de presă, acesta a subliniat că jucătorii ar fi avut o altă stare de spirit dacă și-ar fi văzut familiile înainte de disputa cu Dnipro.
Citește și:
Europa League
Mircea Lucescu pierde la debut în grupele Europa League! Ronaldo, titular în înfrângerea cu Sociedad
08/09/2022 LA 21:43

Mircea Lucescu: "Ar putea fi ultimul meci meci la Dinamo Kiev"

Lucescu nu s-a ferit să afirme că acest meci ar putea fi ultimul pe banca celor de la Dinamo Kiev.
"De ce nu la Kiev? Decizia de a juca la Lviv a fost o mare greşeală a conducerii. Eu am vrut să ajungem în Kiev. Nu ştiu de ce s-a decis asta. A fost un dezavantaj. Am observat această stare încă de la meciurile cu Benfica. A fost o mare greşeală, care ne-a costat trei puncte. Băieții au plecat din Ucraina în urmă cu două luni și de atunci nu și-au mai văzut familiile. Prin urmare, am insistat să mergem la Kiev. Chiar și în returul cu Benfica am simțit că starea psihologică a jucătorilor nu este bună. Și, din acest motiv, am vrut să mergem și la Kiev.
Nu au fost cu mintea la joc. Dacă și-ar fi văzut faniliile ar fi avut liniştea necesară pentru a aborda acest meci. Starea lor de spirit nu este cea mai bună. Acum plecăm şi ei se vor limpezi la minte. Este foarte greu. Nu știu de niciun transfer. Habar n-am. Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Vorbesc foarte serios!", a spus Lucescu la conferința de presă, citat de Sport.ua.
Pentru Dinamo Kiev urmează un nou meci de campionat, cu Zorya Luhansk, după care formația lui Mircea Lucescu va juca primul meci din grupele Europa League, cu Fenerbahce. Pe lângă echipa din Istanbul, Dinamo Kiev va lupta pentru calificarea în primăvara europeană cu Rennes și AEK Larnaca.
Fotbal
Clasamentul celor mai rapizi fotbaliști din UCL. Mbappe este primul! Locul doi este o mare surpriză
27/08/2022 LA 07:07
Liga Campionilor UEFA
Dinamo Kiev a ratat calificarea în grupele UCL! Trupa lui Mircea Lucescu, învinsă clar de Benfica
23/08/2022 LA 20:58