Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mircea Lucescu, declarații dure despre fotbalul în timp de război! Cum a trăit momentul întreruperii partidei cu Rukh

Bianca Dumitru

Publicat 10/10/2022 la 11:13 GMT+3

Partida dintre Dinamo Kiev și Rukh Lviv, contând pentru etapa a șasea a campionatului Ucrainei, a fost întreruptă de urgență în minutul 80, după primirea unei alterte de raid aerian. Mircea Lucescu a dezvăluit prin ce a trecut.

Mircea Lucescu

Credit imagine: Getty Images

Partida dintre Dinamo Kiev și Rukh Lviv, din etapa a șasea a campionatului din Ucraina, a fost întreruptă după primirea unei alerte de raid aerian. Totul s-a întâmplat cu zece minute înainte de final, când echipa condusă de românul Mircea Lucescu avea 2-0 pe tabelă.
În momentul primirii alertei, centralul partidei a fluierat oprirea temporară a jocului, iar toți cei prezenți pe stadion s-au adăpostit de urgență în buncărele special amenajate și amplasate în zonă.
Dinamo Kiev conducea 2-0 pe tabelă, grație golurilor reușite de Vitaliy Buyalskyy, în minutele 43 și 61. Arbitrul întâlnirii, Igor Paschal, a luat decizia de a trimite echipele la vestiare, după ce alarmele antiaeriene au început să sune în regiunea Lviv.
Meciul s-a reluat după aproximativ o oră și jumătate, iar echipa lui Mircea Lucescu a mai înscris o dată, prin Oleksandr Tymchyk, duelul încheindu-se cu scorul de 3-0, aceasta fiind cea mai categorică victorie obținută de Dinamo Kiev.
Citește și:

Mircea Lucescu, despre fotbalul în timp de război

După ce s-a terminat meciul, Mircea Lucescu a vorbit despre cum a trăit momentele în care partida a fost întreruptă, explicând ce au făcut el și jucătorii săi în timpul pauzei forțate.
"Toată lumea trebuie să se adăpostească. E destul de straniu. Te retragi de pe teren, te adăpostești în cabine și acolo stai, te uiți unul la altul, nu știi ce se întâmplă, jucătorii se uită pe telefoane, comunică cu părinții sau cu rudele din alte regiuni ale Ucrainei, se informează ce se întâmplă și-acolo. Bine că s-a terminat fără niciun fel de altă consecință!
Imediat, ieșim de pe teren, arbitrul decide acest lucru, iar când reintrăm pe teren, suntem obligați să semnăm niște documente că suntem de acord ca meciul să se reia. Am semnat și acest document.
În Ucraina s-a mai întâmplat ca meciurile să fie întrerupte din cauza alarmelor, dar mie pentru prima dată mi s-a întâmplat așa ceva. Trebuia să mai trăiesc și o astfel de experiență: fotbal în vremea războiului!", a declarat Mircea Lucescu, potrivit Digi24.
Dinamo Kiev este pe locul 8 în clasamentul din campionatul Ucrainei, cu 9 puncte acumulate după 5 etape. Pentru echipa antrenorului român urmează duminică derby-ul cu Șahtior Donețk.
Până atunci, joi, Dinamo Kiev va primi vizita celor de la Rennes, în meciul din a patra etapă a grupelor Europa League. După 3 meciuri, ucrainenii sunt pe ultimul loc al grupei B, fără niciun punct.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo