Premier League și celelalte campionate ale Europei au termen până pe 25 mai să hotărască dacă sezonul va fi reluat sau nu. UEFA le-a transmis celor 55 de asociații membre că acesta este termenul limită, deoarece este necesară cunoașterea calendarului astfel încât să se poată lua o decizie cu privire la UEFA Champions League și Europa League.
UEFA vrea ca cele două competiții să aibă loc în luna august. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar ca partidele din campionatele interne să se fi disputat.

Mesajul UEFA

Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
ACUM 2 MINUTE
Astfel, pe 25 mai va exista o imagine clară pentru cum va arăta fotbalul în Europa în restul acestui an. Scrisoarea către asociații a fost semnată de către președintele UEFA, Aleksander Ceferin, și de către secretarul general, Theodore Theodoridis.
Asociațiile naționale și/sau ligile trebuie să fie în poziția de a comunica pe 25 mai către UEFA planul pentru revenirea competițiilor interne, inclusiv datele de start și formatul ales
UEFA a mai transmis că va permite până la acea dată federațiilor care vor decide, la fel ca Olanda, să încheie sezonul prematur să explice motivele și să anunțe echipele pe care și le doresc în următoarea ediție a cupelor europene.
UEFA plănuiește să aibă o ședință a Comitetului Executiv pe 27 mai unde va fi luată o decizie finală cu privire la posibilitatea ca UEFA Champions League și Europa League să se reia în luna august.
Totuși, UEFA a promis că va da dovadă de înțelegere în cazul în care situația creată de pandemie în o țară nu va permite luarea unei decizii până pe 25 mai. În cazul opririi sezonului, singura variantă tolerată este cea în care Guvernul unei țări nu permite să mai aibă loc activități sportive, așa cum a fost cazul Olandei.
De asemenea, UEFA a celor celor 12 orașe care urmează să găzduiască Euro în 2021 să reconfirme acest lucru până joi, 30 aprilie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Newcastle vrea să mai dea o lovitură! Cine e starul de la PSG pe care au pus ochii
ACUM O ORĂ
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
ACUM 2 ORE