Ademola Lookman era considerat o mare speranță a fotbalului din Anglia. Acesta a făcut parte din selecționata U20 care a câștigat Campionatul Mondial din 2017, iar apoi a prins 11 selecții la echipa de tineret a britanicilor. Forma sa a scăzut însă, iar convocarea la naționala mare nu a venit, astfel că atacantul ajuns la 24 de ani a decis să reprezinte naționala Nigeriei la nivel de seniori.
Lookman s-a născut în Anglia din părinți nigerieni și a depus o cerere la FIFA în toamna anului trecut pentru a putea reprezenta naționala africană. Forul mondial i-a aprobat dorința, astfel că Lookman are șansa de a juca la Mondialul din Qatar pentru Nigeria.
Europa League
Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției
IERI LA 13:46
Echipa antrenată de Augustine Eguavoen a dezamăgit la Cupa Africii, fiind eliminată în optimi de Tunisia, după ce câștigase pe linie meciurile din grupe. În martie, Nigeria va juca barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial contra Ghanei, o altă națională care a evoluat sub așteptări la Cupa Africii, părăsind competiția încă din faza grupelor.
Lookman nu este primul jucător care reprezintă Anglia la nivel de juniori și care ajunge ulterior să joace pentru Nigeria. Alex Iwobi s-a aflat în această situație, jucătorul lui Everton ajungând deja la 50 de selecții pentru naționala africană.
Citește și:

Lookman, împrumutat de RB Leipzig la Leicester

Ademola Lookman a început fotbalul la Charlton, iar în 2017 Everton plătea pentru el circa 9 milioane de €. După doar un an pe Goodison Park, Lookman a fost împrumutat la RB Leipzig, iar gemanii l-au cumpărat definitiv în vara lui 2019 pentru 18 milioane de €.
În vara anului trecut, Leicester a obținut împrumutul atacantului pentru acest sezon și englezii au și o opțiune de cumpărare definitivă. Până acum, Lookman a jucat 22 de meciuri în toate competițiile pentru echipa lui Brendan Rodgers, marcând de 5 ori și oferind 3 pase decisive.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
IERI LA 06:40
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04