Există destule cazuri în Europa în care același consorțiu de investiții deține cluburi de fotbal din diverse campionate. Fenomenul ar putea lua amploare și ar putea trece la un alt nivel, brazilienii de la Flamengo anunțând că vor să intre pe piața europeană.
Principalii investitori de la formația braziliană intenționează să achiziționeze în viitorul apropiat mai multe echipe din Europa, iar prima dintre ele va fi Tondela, formație care activează în prima ligă portugheză. Proiectul este unul grandios și miliardarii care o dețin pe Flamengo vor să aibă cel puțin o echipă în Spania, Franța și Germania în viitor, dar și pe alte continente, fiind vizate echipe din țări ca Statele Unite, China sau o țară africană.
Citește și:
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Japoniei trage un semnal de alarmă la Mondial. Ce declară acesta înaintea optimilor
ACUM 37 MINUTE

Flamengo vrea să cucerească Europa

Anunțul a fost făcut de portughezii de la Record, iar reprezentanții lui Flamengo au admis că proiectul este în plină derulare, iar negocierile pentru preluarea celor de la Tondela sunt foarte avansate. De asemenea, planurile magnaților de la Flamengo sunt mărețe, vizând ca gruparea portgheză să ajungă în scurt timp o forță la nivel continental.
"Acesta este doar primul pas (n.r. achiziționarea celor de la Tondela). Potențialii investitori sunt în discuții. Vrem să avem un club în Germania, Spania, Franța, China, Statele Unite și Africa ... Nu este un proiect cu un singur club. Vrem să ajungem în Europa League peste trei sau patru ani și în Liga Campionilor în opt ani.", a declarat Rodrigo Tostes, vicepreședintele lui Flamengo, citat de Marca.
Deși oamenii de afaceri vor să profite de brandul Flamengo, club care are în jur de 45 de milioane de fani la nivel mondial, aceștia susțin că vor respecta particularitățile fiecărei entități care va intra în marea familie a clubului brazilian.
Flamengo este una dintre echipele de mare tradiție din America de Sud. Înființat în 1895, clubul din Rio de Janeiro are 7 titluri ale Braziliei palmares, ultimul în 2020 și a câștigat în 2 rânduri și Copa Libertadores (echivalentul Champions League din America de Sud), ultima dată în 2019. 3 Cupe ale Braziliei și o Copa Sudamericana (echivalentul Europa League din America de Sud) sunt alte trofee importante din vitrina celor de la Flamengo.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Cupa Mondială FIFA
Verdict final în cazul golului "fantomă" al Japoniei, care a trimis Germania acasă de la Mondial
ACUM 44 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Cel mai bine plătit selecționer, out de la CM! Al 2-lea cel mai mic salariu și-a dus echipa în optim
ACUM O ORĂ