Organizarea Campionatului Mondial din 2022 în Qatar a născut mari polemici încă din momentul anuțului, în 2010. Oficialii FIFA au fost acuzați că au oferit Qatarului organizarea mondialului în schimbul unor sume imense de bani, dar actele de corupție nu au fost dovedite.
Deși odată cu apropierea marelui eveniment lucrurile ar trebui să se liniștească, acestea se precipită și mai tare, iar știrile din ultimele zile au scos la iveală lucruri terifiante despre condițiile pe car au trebuit să le suporte muncitorii care au lucrat la realizarea infrastructurii necesare pentru turneu final.
The Guardian a scris în ultimele zile că peste 6600 de muncitori și-au pierdut viața pe șantierele din Qatar din 2010 și până în prezent, majoritatea pierind din cauza lipsei de preocupare a autorităților față de siguranța lor.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 2 ORE
https://i.eurosport.com/2016/02/12/1793613.jpg

Tromso IL solicită boicotarea Campionatului Mondial din Qatar

Clubul norvegian Tromso, formație nou-promovată în prima ligă din țara scandinavă, a decis să ia atitudine cu privire la gravele nereguli descoperite în țara din Orientul Mijlociu și a emis un comunicat pe site-ul oficial în care îi cere Federației Norvegiene de Fotbal să boicoteze turneu final, în cazul în care va obține calificarea.
"De câțiva ani au existat critici puternice față de FIFA și Qatar în legătură cu organizarea Cupei Mondiale din 2022. Totul a început cu desemnarea Qatarului ca și țară organizatoare, cu acuzații de coruăție, urmat de rapoarte privind condițiile de muncă nedemne pentru lucrătorii care muncesc la construirea facilităților pentru Cupa Mondială.
Au fost raportate de mulți ani foarte multe decese legate de viitoarea Cupă Mondială. Sistemul este descris ca o sclavie modernă.
Strategia împotriva acestui lucru a fost de a intra în dialog și de a critica. Asociația Norvegiană de Fotbal a ales ea însăși această strategie. Un instrument în care credeam și noi la Tromso IL!
Dar criticile și dialogul nu au condus nicăieri. The Guardian a publicat recent un raport care arată că un număr uriaș de muncitori străini au murit. Cifrele sunt dezamăgitoare! Strategia care a fost urmată nu a dat rezultatele necesare și considerăm că este timpul să trecem la pasul următor: boicotul.
Ne bucurăm că mulți oameni adoră fotbalul și că acest lucru înseamnă că mulți vor investi în sportul nostru. Banii au devenit și vor fi întotdeauna o parte a sportului nostru. Totuși, acest lucru nu trebuie să însemne că acceptăm simultan corupția, condițiile de muncă care pun viața oamenilor în pericol sau să privim în altă direcție când au loc atrocități.
Tromso IL crede că este timpul ca fotbalul să se oprească și să facă câțiva pași înapoi. Ar trebui să ne gândim care este ideea fotbalului și de ce atât de mulți oameni iubesc acest sport. Faptul că corupția, sclavia modernă și un număr mare de muncitori morți sunt fundamentul Cupei Mondiale nu este deloc acceptabil.
Astfel, nu mai putem sta și privi cum oamenii mor în numele fotbalului. E timpul să mergem mai departe. Fotbalul nu poate controla politica și afacerile interne ale tuturor națiunilor. Dar ceea ce putem face este să stabilim cerințe clare pentru turneele de fotbal pe care le organizăm noi înșine.
Tromso IL va cere Asociației Norvegiene de Fotbal să susțină boicotul Cupei Mondiale din 2022. Credem că, dacă Norvegia se califică la turneul final, ar trebui să refuzăm să călătorim în Qatar.
De asemenea, Tromsø IL nu va participa la promovarea WC 2022 prin intermediul canalelor noastre de comunicare.", s-a arătat în comunicatul celor de la Tromso IL.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 3 ORE