Cu o istorie de 116 ani, Aberdeen le-a făcut în anii '80 o concurență serioasă giganților Celtic și Glasgow Rangers. Clubul are în palmares 4 titluri și 7 Cupe în Scoția, dar va rămâne în istorie pentru ceea ce a reușit în competițiile europene. Aberdeen a câștigat Cupa UEFA (1982-1983), dar și Supercupa Europei (1983), sub comanda legendarului "Sir" Alex Ferguson.
Fotbalul în Scoția a fost suspendat pe termen nelimitat din cauza virusului COVID-19. În cel mai optimist scenariu, campionatul se va relua pe 30 aprilie, dar există și posibilitatea ca pauza să se prelungească până în iulie sau chiar sezonul să fie anulat. În acest context, Sky Sports notează că Aberdeen se confruntă cu o criză financiară fără precedent în istoria recentă. Deși se afla pe 4 în prima ligă scoțiană, clubul are în față o perioadă teribil de grea, luându-se în calcul inclusiv desființarea.

Situația la Aberdeen s-a schimbat dramatic

Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Anthony Martial, împrumutat până în vară la Sevilla
PESTE 3 MINUTE
Asta pentru că oficialii și-au făcut "temele" și au văzut că, dacă sezonul se va relua în iulie, vor exista pierderi de peste 5 milioane de lire. Anularea campionatului și revenirea în toamnă cu un nou sezon ar însemna pierderi și mai mari. În acest moment, nu există nicio variantă pentru reducerea riscurilor și nici vreun sponsor puternic care să înțeleagă situația și să vină alături de echipă.
"Ce vă pot spune e că ne confruntăm cu un adevărat colaps din punct de vedere al încasărilor, iar acesta va fi imposibil de susținut pe o perioadă lungă. Facem tot ce depinde de noi pentru a ne proteja în următoarele luni, dar pentru orice club e îngrozitor să nu aibă parte de încasări preț de luni de zile", a spus Dave Cormack, charimanul lui Aberdeen, pentru sursa citată.
În urmă cu trei săptămâni, Aberdeen părea un club solid din punct de vedere financiar. Nu avea datorii și deținea aproximativ 1,5 milioane de lire în bancă. Până la finalul sezonului, se așteptau venituri de peste 6 milioane de lire din bilete, vânzări de tricouri și merchandising, dar mai ales televizări.
După noile coorodonate, clubul pierde aproximativ 1,2 milioane de lire lunar, iar dacă situația va continua în această direcție s-ar putea ajunge inclusiv la desființarea unui club cu tradiție.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM 4 MINUTE
Romanian Liga I
Dinamo, super-lovitură pe piața transferurilor! "Câinii" au concretizat mutarea la miezul nopții
ACUM O ORĂ