CEO-ul lui Liverpool a ținut să le spună angajaților de ce a intrat Liverpool ca și club fondator în Super Liga Europeană, dar și ce va însemna această competiție pentru viitorul fotbalului european.

"Știu că acest anunț a provocat sentimente puternice"

Liverpool a fost de acord să fie unul dintre cei 12 membri fondatori ai Super League, iar CEO-ul clubului a trimis un e-mail personalului cu privire la planurile ce urmează să fie puse în aplicare.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM O ORĂ
"Dragi colegi,
Sunteți la curent cu anunțul publicat noaptea trecută privind noua competiție, Super Liga Europeană, care va fi condusă de cluburile fondatoare.
Este important ca membru al clubului să împărtașesc acest context.
De ceva timp, cluburile, inclusiv al nostru, și-au pus problema nu numai a viitorului fotbalului european, dar și a modului în care este condus de UEFA. Pandemia a accentuat instabilitatea economică a fotbalului european.
Prin urmare, ne-am alăturat cu AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham, ca și cluburi fondatoare ale Super Ligii. Este de așteptat ca încă 3 cluburi să ni să alăture înainte de sezonul inaugural, care va începe cât de curând.
Super Liga va fi viitorul fotbalului și dacă vrem să ne continuăm călătoria ca un club cu ambiția de a câștiga trofee, atunci trebuie să fim parte din acest proces, să fim parte din acest grup.
Noul turneu anual va oferi o creștere economică și un sprijin mai mare pentru fotbalul european printr-un angajament pe termen lung și plăți de solidaritate, care vor crește în conformitate cu veniturile din ligă. Aceste plăți de solidaritate se așteaptă să fie de 3 ori mai mari decât cele realizate în prezent din competițiile UEFA. Unul dintre angajamentele de bază ale Super Ligii Europene este creșterea considerabilă a sprijinului financiar pentru piramida fotbalului.
După începerea competiției masculine, va fi lansată și o ligă feminină, care va ajuta la dezovoltarea fotbalului feminin.
Știu că acest anunț a provocat sentimente puternice, dar credem că această decizie este în interesul pe termen lung al clubului Liverpool.
Important este ca începutul acestei călătorii pe care o putem porni acum să fie împreună cu voi, cu suporterii, cu părțile cheie interesate și să contribuim la acest proces în mod corect.
Mai sunt multe informații care vor veni în timp util. Vă voi ține la curent cu progresul în această călătorie.
Vă mulțumesc pentru suportul necondiționat", a fost mail-ul trimis de CEO-ul Liverpool, conform Liverpoolecho.co.uk

CE ESTE SUPERLIGA EUROPEANĂ

Super Liga Europei este un plan grandios, conceput în totalitate de marile cluburi europene, ca un răspuns la apatia UEFA de a reformata competițiile intercluburi (în special Champions League), care în ultimii ani au generat câștiguri mai mici pentru granzii de pe "Bătrânul Continent".
Noua competiție intercluburi ar urma să aibă la start anual 20 de echipe, care nu vor mai participa astfel în Champions League, Europa League sau Conference League, organizate de UEFA.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Membrii Super Ligii Europene (ESL) au dat duminică seara o declarație oficială cu privire la planurile organizării unei noi competiții continentale, căreia UEFA și FIFA, alături de federațiile de fotbal ale Angliei, Spaniei și Italiei, i se opun categoric, conform unui comunicat comun al acestora.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
"Doisprezece dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Europa s-au reunit astăzi (duminică, n.r.) pentru a anunța că au fost de acord să înființeze o nouă competiție, ce se va juca la jumătatea săptămânii, Super League, guvernată de cluburile sale fondatoare", se spune în comunicatul oficial.
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 2 ORE