Oleg Protasov, fost antrenor al celor de la Steaua (2005) și Astra Giurgiu (2014/15), a comentat situația sportivilor din Rusia, care au fost excluși din mai multe competiții internaționale ca urmare a invadării Ucrainei de către armata rusă.
Vicepreședintele Federației Ucrainene de Fotbal este de părere că rușii merită să fie sancționați în cazul în care nu își exprimă dezacordul față de evenimentele care au loc de aproape o lună pe teritoriul țării sale.
"Sportivii din Rusia merită tot ceea ce primesc. Nu poate fi spus că fotbalul și sportul în general sunt în afara politicii. Dacă ești un sportiv de top, trebuie să faci un pas în față și să spui: 'Nu sunt de acord cu asta, cred că este un război și este ceva greșit.' Dar ei susțin aceste lucruri, prin tăcerea lor.
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
ACUM O ORĂ
Dacă nu spui nimic, atunci ești de acord cu tot ce se întâmplă. Din acest motiv, sportivii ruși merită să fie pedepsiți, să fie excluși din sport, la care se adaugă celelalte sancțiuni și probleme. Toată lumea ar trebui să simtă gustul înfrângerii care îi așteaptă", a declarat Oleg Protasov, citat de publicația ucraineană Sport.
Citește și:

Dezvăluiri cutremurătoare ale lui Andriy Shevchenko despre războiul din Ucraina

Marele fotbalist Andriy Shevchenko a vorbit cu prietenul lui Jamie Redknapp, fost star la Liverpool și în prezent editorialist al publicației Daily Mail, despre ororile războiului, vânzarea lui Chelsea și lupta lui pentru pace.
Andriy Shevchenko (45 ani), internațional ucrainean cu cele mai multe goluri din istorie, a dezvăluit cu această ocazie cum a aflat că țara lui este bombardată de Rusia. Vestea i-a fost dată de mama lui, care locuiește la Kiev:
"Eu dormeam. Am primit un apel. A fost mama mea. Ea… (n.r. Jamie Redknapp relatează în Daily Mail că Shevchenko s-a oprit pentru moment din povestire. A aruncat pixul peste masă și a mers spre fereastră să se calmeze) Îmi pare rău. Acest lucru nu este ușor. Ea a spus: 'Războiul a început'. Nu ne venea să credem că Rusia va face acest pas și va începe războiul. Eram în stare de șoc."
Sunetul bombardamentelor, împușcărilor și țipetelor au devenit o constantă pentru familia lui Shevchenko. Mama lui nu se mai află la Kiev, dar a rămas pe pământ ucrainean după ce a refuzat să părăsească țara.
"Simți fiecare bombă care atinge pământul pentru că toate casele tremură. Așa este războiul acum. Este în acea etapă în care rușii înconjoară orașul și doar bombardează. Ei nu se opresc. Este necruțător. Nu oferă poporului ucrainean șansa pentru coridoare umanitare. Mama mea este acolo. Sora mea este acolo. Unchiul meu. Matușica mea. Vărul meu. Prietenii mei, unii în prima linie. Ei sunt pentru țara noastră, pentru libertatea noastră, pentru alegerea noastră, pentru mândria noastră. Ne apărăm. Luptăm. Nu avem de ales", a continuat marele fotbalist, înlăcrimat, lovind masa pentru a accentua, după cum a relatat Daily Mail.
Mai multe declarații făcute de Andriy Shevchenko despre situația din Ucraina, dar și despre ce se întâmplă la Chelsea, puteți citi aici.
Romanian Liga I
Răspunsul celor de la TAS după ce CSA Steaua a cerut suspendarea barajului de promovare în Liga 1
ACUM 4 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
ACUM 6 ORE