Într-un interviu acordat nemților de la Der Spiegel, fostul campion mondial din 2014 și-a anunțat retragerea definitivă din fotbal și a spus că se gândea de mult timp la această hotărâre.
Ultimul club la care a evoluat germanul a fost Spartak Moscova, unde a fost împrumutat de Borussia Dortmund în ultimul sezon. Revenit la Dortmund după expirarea împrumutului în Rusia, Schurrle și-a reziliat de comun acord contractul cu "galben-negrii", iar astăzi a surprins lumea fotbalului anunțându-și retragerea definitivă.

Schurrle: ”Nu mai aveam nevoie de aplauze”

Bundesliga
Haaland și-a luat rămas bun de la fanii Borussiei! Mesajul postat după ultimul meci la Dortmund
14/05/2022 LA 17:04
Fostul internațional german și-a motivat hotărârea spunând că se simțea adeseori foarte singur și că nu mai avea motivație pentru a continua.
”Decizia o aveam în minte de mai multă vreme. Pur și simplu nu mai aveam nevoie de aplauze”, a spus Schurrle în interviul acordat.
”Adesea mă simțeam foarte singur, iar industria fotbalului nu îți permite să îți arăți asemenea sentimente. Mereu trebuie să joci un rol pentru a supraviețui în această lume, altfel îți vei pierde locul de muncă și nu vei primi unul nou”, a adăugat Schurrle pentru publicația germană.
https://i.eurosport.com/2015/07/17/1642495.jpg

Schurrle, cel mai scump german din istorie

Schurrle și-a început cariera la Mainz, iar evoluțiile bune l-au propulsat la Leverkusen, care a plătit pe el 8,5 milioane de € în 2011. De la ”aspirine” s-a trasferat în Premier League, la Chelsea, pentru 22 de milioane de €, dar nu s-a adaptat foarte bine în Albion. După doar 2 sezoane s-a întors în Bundesliga, la Wolfsburg, care a achitat în schimbul său nu mai puțin de 32 de milioane de €. După doar un an în tricoul ”lupilor”, Schurrle a trecut pe Signal Iduna Park, la Borussia Dortmund, în schimbul a 30 de milioane de €.
Astfel, de-a lungul întregii cariere, Schurrle a fost obiectul unor trasferuri care au însumat peste 90 de milioane de €, ceea ce îl face jucătorul german pe care s-au plătit cei mai mulți bani din toate timpurile.
La Dortmund, Schurrle a jucat două sezoane, iar apoi a fost împrumutat mai întâi la Fulham, iar apoi la Spartak Moscova, echipă care devine astfel ultima din cariera sa încheiată prematur.
https://i.eurosport.com/2016/07/22/1898251.jpg

Schurrle, campion mondial cu Germania în 2014

Fără îndoială, apogeul carierei sale îl reprezintă titlul mondial câștigat alături de naționala Germanieiîn 2014, la campionatul mondial din Brazilia. La acel turneu final, Schurrle a fost o piesă de bază în echipa lui Joachim Low.
Ajucat în 6 din cele 7 meciuri și a reușit să marcheze de trei ori, incluzând o dublă în acea semifinală halucinantă contra Braziliei câștigată de nemți cu 7-1. În finala cu Argentina, Schurrle a fost omul care a dat pasa decisivă la golul victoriei marcat de Gotze în a doua repriză a prelungirilor.
Liga
Real Madrid, cu ochii pe cel mai tânăr debutant din istoria Bundesligii! Anunțul presei germane
11/05/2022 LA 18:51
Bundesliga
Haaland, motiv principal de supărare pentru Lewandowski! Ce l-a nemulțumit pe polonez
11/05/2022 LA 17:17