În 2007, pe când avea doar 18 ani, Iacob a ajuns la FCSB, de la Corvinul Hunedoara. Gardoș, Chricheș sau Szukala nu ajunseseră încă la formația roș-albastră, dar aceasta avea o apărare puternică, Goian și Ghionea fiind un cuplu indestructibil.
Ca atare, Iacob ar fi trebuit doar să se pregătească exemplar și să își aștepte șansa, însă mirajul Bucureștiului l-a scos de pe traiectoria dorită.
"Mi se face pielea de găină când mă gândesc ce am ratat. Am crezut că e suficient talentul pe care-l aveam la momentul acela. Eu, până la 18 ani, nu am plecat de la Hunedoara. Părinții mei m-au crescut foarte bine și le mulțumesc pe această cale. Mi-au zis «Alexandru, dacă tu pleci de la Hunedoara până la 18 ani, nu iei bacul». Când am luat BAC-ul, gata, am și semnat cu FCSB.
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
ACUM O ORĂ
Cu toate că, dacă mai așteptam puțin la momentul acela, plecam la Inter. Fusesem la un trial la Inter înainte, aș fi semnat și alta era cariera mea. La 17 ani am dat probe la Inter, era Mancini antrenor. Între timp cei de la Hunedoara aveau ofertă de la FCSB pentru niște bani și nu m-au mai lăsat să mă antrenez cu ei. Cei de la Inter voiau să mă ia împrumut pentru Primavera și dacă confirmam, m-ar fi cumpărat după acel an. Greșeala mea a fost că am rămas singur la București, la 18 ani. Eu am fost crescut din scurt de părinți, fără cluburi, fără ieșiri, devreme acasă, fotbalul conta. Deja când dai de mirajul Bucureștiului e altceva. Vii de la Hunedoara și ajungi la București, e o diferență de la cer la pământ", a povestit Iacob pentru Gazeta Sporturilor.

Exemplele negative l-au influențat pe Iacob, la FCSB

Pe lângă tentațiile din capitală, Iacob a căzut pradă și anturajului. Matur fiind, e conștient că trebuia să urmeze exemplul lui Tătărușanu, care, deși era rezerva lui Zapata, se pregătea incredibil, dând dovadă de un profesionalism desăvârșit. Iacob a preferat să se bucure de salariul care îi permitea aproape orice și să se lase influențat de jucătorii nocivi din vestiar. Deși erau multe exemple de urmat în vestiarul formației care în 2006 juca semifinală de Cupa UEFA, apărătorul central a fost mult mai preocupat de distracție.
"Să îți dau exemplul lui Tătărușanu. Era rezervă la Steaua, nu juca, dar rupea sala în două. Iar eu, în loc să lucrez cu el, stăteam și mă jucam cărți în vestiar. Ziceam că e suficient. Făceam asta înainte de antrenament, în loc să îmi văd de treaba mea, alegeam altceva, să mă eschivez. Aceste lucruri s-au văzut în timp. De obicei jucam cărți doar cu un jucător, nu pot să îi dau numele, dar e important. El îmi zicea «Ce faci mă la sală, cu ce te ajută?» Eu, fiind naiv, ziceam «da, hai că stau aici, cu tine». FCSB îți dă totul pe tavă, dar dacă tu nu vrei, nu te ajuți, ei mai mult de atât nu pot să facă", a mai spus Iacob.
La 31 de ani, Iacob gândește matur și corect, dar din păcate a conștientizat prea târziu că trebuie să se sacrifice pentru a deveni un fotbalist de top. În prezent, el joacă la CS Mioveni, după ce în ultimul deceniu a fost un adevărat globetrotter. După despărțirea de FCSB a evoluat la Gloria Buzău, Victoria Brănești, Oțelul, Viitorul, Delta Tulcea, Rapid, Ethnikos, Pafos (ultimele două din Cipru) și Rapid 1923. La niciunul dintre cluburi nu a rezistat mai mult de un sezon, cu excepția perioadei petrecute la Pafos.
Fotbal
Rezumatul partidei Brentford - Man United, câștigată de "diavoli" cu 3-1
ACUM 2 ORE
Fotbal
Tottenham s-a impus la Leicester cu două goluri marcate în prelungiri! Rezumatul partidei
ACUM 2 ORE