Fost mijlocaș la Manchester City, Sunderland, Fulham și Preston, Etuhu a fost pentru prima oară chemat în istanță în luna noiembrie a anului trecut, sub acuzarea că a "aranjat" partida dintre IFK Gothenburg și AIK, din 2017. În primă fază, jucătorul nigerian a fost amendat și obligat să intre într-o perioadă de probațiune, evitând așadar pedeapsa cu închisoarea. Investigația a continuat, iar Federația Suedeză de Fotbal a hotărât, recent, să-l suspende pe Etuhu din toate competițiile, pentru următorii 5 ani.
Aflat la AIK la vremea respectivă, Etuhu și Alban Jusufi, de la IFK Rössjöholm, i-au oferit 160.000 de lire lui Kyriakos Stamatopoulos, portarul lui AIK, la data de 16 mai 2017. Întâlnirea a avut loc într-un restaurant din Stockhlom, unde Etuhu și Jusufi au încercat să-l mituiască pe Stamatopoulos, pentru ca acesta să nu-și apere corect șansele în meciul din urmă cu 3 ani. Portarul canadian a raportat imediat acțiunea lui Etuhu și Jusufi, iar partida dintre IFK Gethenburg și AIK a fost amânată.

Etuhu, 111 meciuri în Premier League

Serie A
Viitorul legendarului Gigi Buffon, decis de Juventus! Ce se va întâmpla cu portarul italian
18/04/2020 LA 08:19
La puțin timp după încercarea de dare de mită, Etuhu a fost transferat de la AIK la IFK Rössjöholm. La finalul anului 2017, fostul mijlocaș din Premier League și-a încheiat cariera de fotbalist. Odată cu decizia luată de Federația Suedeză în această săptămână, nigerianul nu va mai putea fi implicat în nicio competiție fotbalistică în următorii 5 ani, indiferent de postul pe care îl va ocupa.
111 meciuri a bifat Dickson Etuhu în Premier League, în tricoul lui Fulham (91) și Sunderland (20). Nigerianul a jucat 13 meciuri și pentru City, pe vremea când echipa din Manchester se afla în Championship. La nivelul echipei naționale, Etuhu a adunat 33 de selecții. Cea mai mare performanță a lui Etuhu a fost finala Europa League din 2010, pierdută de Fulham împotriva lui Atletico Madrid.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM O ORĂ