De la declanșarea războiului din Ucraina, întreaga lume a sportului a reacționat puternic, protestând față de agresiunea militară a Rusiei. Inclusiv o mare masă de sportivi din Rusia a transmis mesaje de pace, delimitându-se total de acțiunea politicienilor din țara lor. Există însă și sportivi care se abțin din a lua atitudine cu privire la acest subiect controversat.
Un astfel de caz s-a petrecut în Turcia, înaintea partidei dintre Erzurumspor și Ankaragucu. Fotbaliștii celor două echipe au decis să intre pe teren purtând tricouri pe care se putea citi "Nu războiului", atât în limba turcă, cât și în engleză. Un singur jucător a refuzat să poarte un astfel de tricou. Este vorba despre Aykut Demir, căpitanul celor de la Erzurum, care a intrat direct cu tricoul de joc.
Citește și:
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM 35 MINUTE

Aykut Demir a explicat de ce a refuzat să protesteze împotriva războiului din Ucraina

Fotbalistul de 33 de ani și-a atras multe critici pentru gestul său, iar clubul este presat să-l sancționeze. Tocmai de aceea, Demir a ținut să-și explice gestul și a oferit un comunicat în acest sens. Fundașul central de 33 de ani consideră că nu e corect ca astfel de acțiuni să aibă loc doar în cazul unor conflicte armate din Europa, în timp ce lumea fotbalului "închide ochii" la atrocitățile care se petrec în alte colțuri ale lumii.
"Mii de oameni mor în fiecare zi în Orientul Mijlociu și nu-i pasă nimănui. Evident, nu sunt de acord cu războiul. Împărtăşesc durerea tuturor oamenilor nevinovaţi, dar cei care protestează împotriva războaielor o fac doar când acestea au loc în Europa. Nu am dorit să port acel tricou pentru că un asemenea gest nu a fost făcut și pentru alte țări", a spus Demir pentru cotidianul turc Fanatik, citatd e as.com.
Aykut Demir a fost o mare speranță a fotbalului turc, fiind om de bază în toate echipele naționale de juniori și tineret. A prins chiar și o selecție la rpima reprezentativă, în 2013, dar cariera sa nu a fost la nivelul așteptărilor. Apogeul carierei sale a fost între 2013 și 2016, când jucat la Trabzonspor.
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
FCSB-CFR Cluj 3-1 / Victorie doar de orgoliu
ACUM 2 ORE