Andrei Racu este un fotbalist român în vârstă de 14 ani, care evoluează la Atalanta. Recent, fundașul a fost convocat la echipa națională U15 a Italiei, în vederea participării la competiția tradițională de Crăciun, Torneo di Natale, care are loc la centrul sportiv Novarello.
Puștiul, care provine dintr-o familie din Bacău, s-a născut în Padova, acolo unde a început să joace fotbal, iar în vară s-a transferat la Atalanta. Tatăl fotbalistului, Marius Racu, a vorbit pentru Sport.ro despre cum a ajuns fiul său să îmbrace tricoul clubului care a fost prezent în ultimele sezoane în Champions League.
"El a început fotbalul la Padova, iar în vară a mai fost căutat de Juventus, Roma și Inter Milano. Am ales însă Atalanta atât din motive logistice, având în vedere că de acasă ajungem la Bergamo destul de repede, cât și din motive fotbalistice, pentru că ni s-a prezentat un proiect centrat pe Andrei. Am ales bine, echipa sa este pe primul loc în campionatul Under 15, peste AC Milan, Inter sau Udinese, de exemplu", a spus Marius Racu, care a declarat și că nu a fost surprins de convocarea băiatului său, care a debutat cu gol la națională.
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00
"Nu m-a surprins convocarea lui la națională, pentru că numele lui Andrei era de ceva timp în circuit. În partida de debut a și înscris după un corner, nu cu capul, ci cu piciorul. Este dreptaci, dar își folosește bine ambele picioare, așa că poate juca apărător central în sistemul cu patru fundași atât în dreapta, cât și în stânga."
https://i.eurosport.com/2021/12/12/3270417.jpg
Citește și:

"I-ar plăcea să evolueze pentru România"

Andrei Racu, care are o înălțime de 1,89 metri la doar 14 ani, ar putea în viitor să ajungă să îmbrace tricoul echipei naționale a României, tatăl său declarând că i-a povestit băiatului multe despre țara noastră și despre istoria 'tricolorilor'.
"Chiar dacă este născut aici, în Italia, Andrei știe multe despre România și despre naționala României, i-am povestit despre momentele minunate de la Mondialul din 1994 și sunt convins că i-ar plăcea să evolueze pentru România.
Deocamdată ne vedem de treabă aici și așteptăm acțiunea din luna ianuarie, când Italia U15 va avea și primul meci internațional, cu Kosovo.
Andrei are propriile metode de pregătire, fizică și psihică. Face de 3-4 ori pe săptămână un duș rece și a citit de două ori biografia lui Ibrahimovic, ca să dau două exemple", a conchis Marius Racu, conform sursei citate.
https://i.eurosport.com/2021/12/12/3270416.jpg
Serie A
Mourinho, întântat de Tammy Abraham, după succesul categoric de la Atalanta
18/12/2021 LA 21:40
Fotbal
Starul neașteptat al sezonului din Franța, dorit de Newcastle, dar englezii au concurență serioasă
14/12/2021 LA 13:08