Diego Maradona a ajuns la Barcelona în 1982, dar catalanii încercaseră să-l transfere și cu 4 ani mai devreme, fără succes însă. La un an de la prima tentativă de a-l lua pe Maradona, Argentinos Juniors, echipa de atunci a acestuia, a fost pe Nou Camp în cadrul unui turneu amical.
Cu acea ocazie, Maradona, care tocmai se încoronase campion mondial cu naționala de tineret a Argentinei, a fost intervievat de jurnaliștii de la Mundo Deportivo. Foarte multe răspunsuri ale lui Diego de atunci sunt foarte curioase fiind citite acum, 41 de ani mai târziu.

Diego Maradona, în 1979: "Vreau să fiu cel mai bun jucător din lume"

Fotbal
Adriano "s-a născut" din nou! "Ajunsesem la peste 100 kilograme". Ce l-a salvat și cum arată acum
21/12/2021 LA 06:04
Jurnaliștii de la Mundo Deportivo au scos din sertare acel interviu și au făcut un rezumat al acestuia într-un articol pe site-ul publicației:
"La acea vreme, Maradona l-a arătat pe Pele drept idolul său din copilărie și, pe lângă Argentinos Juniors, a spus că cealaltă echipă de referință a lui era River Plate, marea rivală a lui Boca Juniors, care va ajunge să fie clubul inimii sale.
În interviu, Maradona vorbește despre Julio Iglesias drept cântărețul său preferat și, când este întrebat despre o persoană celebră pe care ar dori să o cunoască, nu se îndoiește: Farrah Fawcet Majors (actriță americană) și Maria Jose Cantudo (actriță spaniolă).
Recunoaște că îi place faima și, în ciuda tinereții sale, și-a făcut deja cunoscută ambiția. Întrebat despre viitorul său obiectiv, el a răspuns: "Să fiu cel mai bun jucător din lume".
Și încheie interviul afirmând că speră să fie amintit "ca o persoană bună.", scrie în articoulul de pe mundodeportivo.com.
După cum se poate vedea, majoritatea previziunilor lui Maradona s-au adeverit, iar multă lume consideră că l-a depășit pe idolul său din copilărie. Indiferent de tumultul vieții sale, Maradona va rămâne în mintea iubitorilor de fotbal drept "o persoană bună", așa cum "El Pibe D'Oro" își dorea în urmă cu 41 de ani.
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27
Fotbal
Maradona, comemorat pe 30 octombrie! Numele lui a răsunat în toată lumea
31/10/2021 LA 12:13