UPDATE 15:00 Rezultatul testului realizat de jucătorul Astrei a ieşit pozitiv, anunţă Digi Sport. Meciul Astra - Universitatea Craiova nu se va mai juca în această seară! În cel mai fericit caz, în contextul în care o nouă analiză la aceeaşi probă va ieşi negativă (cazul lui Cabral, de la Poli Iaşi), partida s-ar putea reprograma pentru joi. În caz contrar, LPF trebuie să decidă dacă întrerupe campionatul sau dă partida câştigată de Craiova la masa verde, cu 3-0.
Ştirea iniţială: Caz de coronavirus la Astra?
După ce lucrurile la Dinamo şi CFR s-au calmat, iar campioana deja a fost reprogramată, câştigând meciul de aseară, cu Botoşani, o altă veste vine să creeze panică în Liga 1.
Serie A
Dybala a plâns ca un copil la ultimul meci al său la Torino! Juve, aproape de 3 lovituri în mercato
ACUM 10 MINUTE
Potrivit Antena Sport, unul dintre jucătorii Astrei s-a simţit foarte rău în ultimele ore: a acuzat febră şi mai multe simptome specifice COVID-19; el a făcut de urgenţă un test pentru coronavirus. Rezultatele analizelor vor veni în jurul orei 15:00 şi, în funcţie de acestea, se va şti exact dacă partida contra Craiovei s-ar putea ţine. În cazul în care fotbalistul a cărui identitate nu a fost încă declinată va fi depistat pozitiv la coronavirus, riscurile ar fi prea mari ca disputa să se joace aşa cum a fost programată iniţial, azi, de la ora 21:30.

Sezonul în Liga 1, în pericol?

Deşi Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei, a explicat zilele trecute că măsura suspendării sezonului ar fi cea mai indicată, în condiţiile cazurilor care apar de la o zi la alta la formaţiile din Liga 1, LPF a făcut totul ca desemnarea campioanei să se facă pe teren.
CFR a putut fi în sfârşit reprogramată şi are un tur de forţă, cu 3 meciuri în 6 zile, însă eventuala amânare a meciului Craiovei cu Astra ar zădărnici toate eforturile Ligii.
Campionatul intern trebuie să se termine neapărat pe 3 august, când FRF trebuie să trimită la UEFA lista cu formaţia campioană, care va evolua în preliminariile Champions League, dar şi cu reprezentantele României în Europa League. Oficialii fotbalului românesc au încercat să obţină o derogare de la forul continental, astfel încât campionatul să se poată termina mai târziu, însă demersul nu a avut succes. Săptămâna viitoare, UEFA va trage la sorţi preliminariile pentru cupele europene, iar până în seara zilei de 3 august trebuie să primească de la toate Federaţiile lista cu echipele calificate.
Craiova este lider în Liga 1, cu un punct peste CFR şi, dacă va învinge Astra, îşi permite un egal, în ultima rundă, contra formaţiei lui Dan Petrescu, pentru a aduce titlul în Bănie după 29 de ani. Nu este exclus să se ajungă chiar la varianta ca oltenii lui Bergodi să câştige meciul de azi la masa verde, cu 3-0, LPF vorbind în ultima perioadă despre penalizarea cluburilor care au jucători care nu respectă regulile de distanţare socială. Astfel, sezonul s-ar putea încheia cu marea finală Craiova - CFR luni, evident, dacă până atunci situaţia nu va escalada.
Rămâneţi pe eurosport.ro pentru detalii.
Bundesliga
Lewandowski și Haaland, bătuți. Nkunku, desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga
ACUM 26 MINUTE
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
ACUM 39 MINUTE