Oficialii Federaţiei Belgiane de Fotbal au decis ca restul sezonului din Jupiler Pro League să nu se mai dispute. Astfel, pe baza situaţiei din clasamentul actual, s-a decis ca echipa campioană să fie Club Brugge.
Consiliul de administraţie al Jupiler Pro League a votat în unanimitate în favoarea deciziei de încheiere a sezonului, din cauza pandemiei de coronavirus.
Echipele belgiene mai aveau de disputat o etapă din sezonul regulat şi play-off-ul. Club Brugge se afla cu 15 puncte în faţa echipei de pe locul secund, Gent. Astfel, Club Brugge şi Gent şi-au asigurat prezenţa la următoarea ediţie din Liga Campionilor.
Premier League
Premier League, aproape de o soluție uimitoare: mută sezonul în China. Marile avantaje ale deciziei
03/04/2020 LA 04:28
Jupiler Pro League este primul campionat major al Europei care este încheiat din cauza coronavirusului, însă decizia nu pare una pe placul UEFA.
Forul continental consideră această hotărâre una pripită, chiar dacă nimeni nu garantează în acest moment că în mai, iunie sau iulie se pot desfășura meciuri în condiții de deplină siguranță.
"Suntem siguri că fotbalul poate fi reluat în următoarele luni. Este o decizie prematură și nejustificată. Se va putea juca în lunile iulie și august. Este necesară o gestionare comună a calendarelor, pentru a coordona sfârșitul acestui sezon și începutul viitoarei stagiuni", se arată într-o scrisoare a UEFA, potrivit Marca.
Scrisoarea UEFA vine în contextul în care mai multe campionate din Europa au convocat pentru vineri conferințe în care să se discute despre viitorul actualului sezon. Din informațiile apărute în presa din Vest, Olanda ar fi foarte aproape să ia la rândul ei o măsură similară cu Belgia.
Forul continental vrea să evite asemenea măsuri, care ar da peste cap fotbalul european, ca urmare a lipsei de unitate în terminarea stagiunii. UEFA a oferit promisiuni că va face tot ce depinde de ea astfel încât campionatele să aibă prioritate, fiind dispusă chiar să anuleze competițiile pe care le organizează, Champions League și Europa League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
ACUM 12 MINUTE
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
ACUM O ORĂ