Articol scris de Andrei Nicolae
Théâtre du Châtelet a adus împreună cei mai buni fotbaliști ai planetei, printre care și starul de 22 de ani al lui Paris Saint-Germain. Mbappe a fost una dintre cele mai aplaudate persoane care a pășit pe covorul roșu, aflându-se chiar la el acasă, în capitala Franței. După ce a fost înâmpinat de admiratorii săi, atacantul a fost întrebat de un jurnalist de la L’Equipe ce părere are despre șansele sale de a câștiga "Balonul de Aur" în acest an și în viitor. Răspunsul parizianului care a terminat pe locul 9 cursa pentru trofeul mult râvnit a devenit unul criptat atât pentru publicația franceză, cât și pentru iubitorii sportului.
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
ACUM 15 ORE
"Evident că obiectivul meu este să câștig Balonul de Aur sau chiar mai multe, dar este un proces pentru a atinge performanța aceasta", a declarat Mbappe. Câțiva fani au interpretat acest mesaj ca fiind o anunțare a plecării sale de la PSG. "Procesul" este considerat ca fiind mutarea sa la Real Madrid, unde poate deveni liderul echipei. Conducerea spaniolilor vrea ca Mbappe să devină principalul om al echipei pentru următorul deceniu. De aceea, francezul este conștient de creșterea semnificativă a șanselor sale pentru a câștiga cel mai important trofeu acordat unui jucător pentru prestațiile sale dintr-un an calendaristic. Atracția de a fi jucătorul principal într-o echipă care poate câștiga trofee atât pe plan intern, cât și extern, alături de plusul oferit de mass-media poate deveni factorul decisiv în momentul deciziei lui Mbappe din vara viitoare.

Mesajul de preţuire al lui Mbappe pentru Messi

În prezent, câștigătorul Campionatului Mondial din 2018 este eclipsat de coechipierii săi din atac, Neymar și Messi. Cu toate acestea, Mbappe este recunoscător că poate să împartă vestiarul cu un geniu al jocului, așa cum este proaspătul câștigator al "Balonului de Aur".
Tot în cadrul galei, a oferit o declarație legată de relația sa cu argentinianul, precum și de comparațiile cu idolul său, Cristiano Ronaldo: "E o plăcere să joc alături de Messi şi sunt norocos că mă aflu într-o asemenea postură. Am ocazia să învăţ de la el zilnic şi doar să îmi văd numele lângă al lui e o imensă onoare. Cum o onoare e să fiu comparat cu Ronaldo şi cu el, dar ei sunt legende, au câştigat mult mai multe trofee decât mine, nu e o comparaţie corectă".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
21/01/2022 LA 12:06
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24