articol de Alex Ivan
Patronul celor de la Sunderland, Stewart Donald, a purtat negocieri pentru vânzarea clubului către un consorțiu. Acesta este condus de către unul dintre actualii acționari minoritari de la Sunderland, Juan Sartori, și de către tânărul în vârstă de 22 de ani, Kyril Louis-Dreyfus.
Conform celor de la The Guardian, Donald va păstra în continuare 15% din acțiunile clubului, după ce s-a aflat în căutarea unui potențial cumpărător pentru mai bine de un an.
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 2 ORE
Juan Sartori deține și el, în prezent, 20% din acțiunile echipei ce evoluează în League One.

Sunderland, pe mâinile unui puști de 22 de ani

Implicarea lui Kyril Louis-Dreyfus în această afacere reprezintă marea surpriză. El este fiul fostului președinte de la Olympique Marseille, Robert Louis-Dreyfus, și poate deveni noul acționar de pe Stadium of Light, în ciuda vârstei sale fragede. Tatăl său a deținut, de asemenea, și o mare parte din acțiunile lui Standard Liege. Mama lui Kyril, Margarita, este printre cele mai bogate femei din lume, având o avare estimată la 5.7 miliarde de lire sterline.
S-a cunoscut cu Robert Louis-Dreyfus în 1988 iar aceștia au fost căsătoriți până în 2009, la momentul decesului fostului om de afaceri. Acesta era în vârsta de 63 de ani și suferea de leucemie. Margarita a vândut majoritatea dintre fostele acțiuni ale soțului ei în 2016.

Negocierile sunt aproape de final

Jurnaliștii de la The Guardian au adăugat că încheierea tranzacției ar putea avea loc în mai puțin de 14 zile. La începutul acestei săptămâni, Sunderland a anulat o întâlnire cu suporterii, motivând că discuțiile pentru vânzarea clubului sunt “într-un stadiu avansat și sensibil”.
“După consultarea mai multor grupuri de suporteri, am decis să anulăm întâlnirea de mâine. Clubul se află în negocieri cu unul dintre cumpărătorii vizați și ar fi nepotrivit să comentăm public acest aspect. Discuțiile se află într-un stadiu avansat și sensibil”, a declarat, conform Sunderland Echo, directorul executiv al clubului, Jim Rodwell.

Sunderland, într-o situație delicată

Sunderland ocupă, în acest moment, poziția a șasea în clasamentul din League One, al treilea eșalon din fotbalul englez. Sartori și Louis-Dreyfus sunt așteptați să redreseze echipa, în calitate de noi acționari.
Clubul a evoluat ultima dată în Premier League în anul 2017 iar stadionul său, Stadium of Light, are o capacitate de 49.000 de locuri.
Următoarea partidă pentru Sunderland va fi împotriva celor de la MK Dons, pe teren propriu.
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM 3 ORE