Articol scris de Romeo Ene
Fostul jucător al lui United a recunoscut că este nemulţumit de implicarea lui Manchester United în planurile Superligii Europeane, pe care le descrie drept o "declarație de război împotriva fotbalului"

United va participa în Superliga

Fotbal
Chelsea a avut o altă prestație modestă la Brighton, Romelu Lukaku a fost din nou "absent"
ACUM O ORĂ
United a convenit asupra noului format continental conceput pentru a înlocui Liga Campionilor alături de Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City și Tottenham, în ciuda opoziției imense din partea principalelor organe de conducere ale fotbalului și a grupurilor de suporteri. Ferdinand a fost printre cei care au criticat propunerea, insistând asupra faptului că valorile esențiale ale fotbalului sunt acum în pericol din cauza a ceea ce el percepe ca o dorinţă neruşinată de a câştiga bani.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Întrebat dacă toate cluburile care au fost de acord să participe în această nouă competiţie ar trebui să fie sancţionate, fostul fundaș al "diavolilor roşii" a declarat pentru BT Sport: "100%. Cred că acest grup de echipe au declanşat un război împotriva fotbalului. Este o rușine. Este jenant. Și este împotriva a tot ceea ce înseamnă fotbal’’.
"Nu există niciun fel de respect pentru istorie, pentru oamenii din diferitele părți ale piramidei de sub vârf, echipe de top de care încearcă să se separe. Este o rușine, nu-mi vine să cred. Cum au avut îndrăzneala să facă asta, ţinând cont de situaţia în care ne aflăm în momentul de față cu pandemia din întreaga lume? Cred că elementul de a fi anti-competiţie este împotriva a tot ceea ce înseamnă fotbalul. Retrogradarea, promovarea, recompensarea pentru câștig, sancţionarea pentru necâştig: acestea sunt lucruri care se adaugă la valoarea jocului nostru pe care îl iubim. Îmi arată că acești oameni nu au nicio idee despre ce este fotbalul. Este pur și simplu o tranzacție comercială, atât. Nu există niciun gând pentru nimeni altcineva din top, nu există niciun fel de considerație. Nu-mi vine să cred", a spus fostul mare fundaş englez.
Ferdinand a făcut referire şi la implicarea lui United: "Sunt jenat. Au fost atât de multe lucruri spuse despre proprietari în ultimii ani, dar această situație acum - pentru a face parte din grupul de echipe care vrea să se desprindă și să-i lase pe toți baltă, asta e jenant. Nu-mi vine să cred. Îmi pare rău, sunt fan al lui United, iubesc clubul, dar nu pot deloc să susţin aşa ceva".
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117276.jpg

Ce este Superliga Europei

20 de cluburi vor participa la Superliga Europeană, inclusiv cele din Anglia, AC Milan, Atletico Madrid, Barcelona, Inter Milano, Juventus și Real Madrid fiind de asemenea confirmate printre membrii fondatori ai competiției. Superliga Europenă urmează să înceapă "cât mai curând posibil", meciurile urmând să aibă loc la începutul sezonului următor, în luna august.
Cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă și în deplasare, iar primele trei din fiecare grupă se vor califica automat în sferturile de finală. Echipele de pe locurile 4 şi 5 vor trebui să joace un play-off pentru a ocupa unul din cele 8 locuri rămase.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Romanian Liga I
Deian Sorescu a plecat de la Dinamo! Clubul a acceptat oferta venită pentru jucător
ACUM 2 ORE
Africa Cup of Nations
Surpriză mare la Cupa Africii pe Națiuni. Ghana a pierdut cu Comoros și a plecat acasă
ACUM 2 ORE