După ce a antrenat naţionala Mongoliei, unde s-a ocupat de pregătirea portarilor, Plopeanu a acceptat în urmă cu două luni un post similar la naţionala Taiwanului.
Plopeanu se amuză că asiaticii îl văd drept un pericol din punct de vedere al COVID-19, dar spune că nu e deranjat de acest lucru, considerând că oamenii sunt responsabili şi e justificat să se teamă.
"Au fost cazuri de pacienți infectați cu Covid-19 veniți din Europa și din această cauză sunt circumspecți când vine vorba de europeni, dar nu-i învinovățesc. Eu îi simt cum își ridică masca mai pe ochi când trec pe lângă ei pe stradă. Sunt precauți, e mai bine așa. Cei care nu mă cunosc nu au de unde să știe că sunt de aproape două luni aici. La fotbal nu există vreo problemă din acest punct de vedere", a explicat Plopeanu pentru Digi Sport.
Fotbal
Nicolae Stanciu, impecabil în Cupa Cehiei! Cum a calificat-o pe Slavia Praga în optimi
ACUM 32 MINUTE
Taiwanul a fost ocolit de pandemia de coronavirus, fiind înregistrate doar 322 de cazuri (5 persoane decedate). Ca atare, noul sezon a început, chiar dacă sunt anumite bariere pentru a evita infectarea fanilor: se joacă fără spectatori. În acest moment, fostul portar român se află în una dintre cele 4 ţări în care se joacă fotbal pe glob, în paralel disputându-se meciuri în Belarus, Nicaragua şi Tadjikistan.
"În Taiwan nu e o nebunie în sport, așa cum este în România, au primit acceptul de la FIFA și au dat drumul la fotbal, s-au deschis bazele. Se joacă fără spectatori, a fost permis doar accesul câtorva persoane din fotbal și a unor reprezentanți ai mass-media. Nu e același lucru, am evoluat și eu în carieră fără spectatori, parcă joci în spatele blocului. Dar asta e situația în lume, e bine că se joacă și așa, fără spectatori, pentru a respecta distanțarea socială", a mai spus fostul goalkeeper.
Dragoş Plopeanu a fost un produs al lui Dinamo, însă nu a reuşit să se impună la prima echipă şi a încercat să meargă la cluburi unde să evolueze mai mult. A îmbrăcat de-a lungul timpului tricourile lui Inter Gaz, Poli Timişoara, CS Buftea, Gloria Buzău, Rapid sau Oţelul Galaţi. A fost nevoie să se retragă din fotbal la doar 25 de ani, din cauza unor probleme medicale.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Mitriță, gol cu fața pentru PAOK într-o victorie obținută greu
ACUM O ORĂ
Premier League
Harry Kane, la egalitate cu mai mulți fundași la numărul de șuturi trimise în acest început de sezon
ACUM 2 ORE