Trupa de pe Nou Camp a început să taie serios din salarii, ca urmare a pandemiei, dar acest lucru nu îl va afecta, teoretic, pe argentinian, în contextul în care atât Font, cât și Laporta, principalii favoriți să preia șefia Barcelonei, au explicat că principalul obiectiv e convingerea sud-americanului să semneze un alt contract.
Totuși, e puțin probabil ca decarul blaugrana să își pună semnătura pe o nouă înțelegere. Cel puțin asta crede Rivaldo, care e de părere că doar un trofeu important, cucerit în actuala stagiune, îl va convinge pe Messi să ia în calcul să continue. Cum e greu de crezut că Barcelona va avea un sezon fantastic, brazilianul e de părere că asistăm la ultimele partide ale starului argentinian în tricoul blaugrana. City stă la pândă, iar planul unui transfer e deja conturat: pentru început, "cetățenii" l-au convins pe Guardiola să semneze un nou contract, un lucru cheie în atragerea lui Messi.
"În opinia mea doar un lucru îl va face pe Messi să continue la Barcelona: câștigarea Champions League sau La Liga. Din nefericire, cred că acesta va fi ultimul său sezon în tricoul blaugrana", a spus Rivaldo, pentru Betfair.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 6 ORE

City vrea să îl convingă pe Messi să semneze încă din ianuarie

Manchester City nu doar că nu a renunţat la ideea aducerii starului argentinian în Premier League, dar vrea ca acest lucru să se întâmple înainte de alegerile pentru şefia Barcelonei. The Telegraph anunţă că "cetăţenii" au pregătit în cel mai mic detaliu oferta pentru Messi şi că speră ca acesta să semneze înţelegerea în fereastra de mercato următoare. În ianuarie, decarul catalanilor intră în ultimele 6 luni de contract şi poate semna cu oricine din postura de jucător liber, urmând a se alătura respectivei echipe în iunie.
Aceasta se va întinde pe 5 ani, până în iunie 2025, dar Messi nu va evolua doar pentru trupa lui Guardiola. Din sezonul 2023-2024, când sud-americanul va fi ajuns deja la 36 de ani, el va lua drumul Major League Soccer, unde va îmbrăca tricoul lui New York City, formație deținută de patronii clubului englez.
Informația aceasta nu e nouă, ea fiind discutată de mai multe ori, dar ultimele detalii aflate vin să facă un tablou complet al ofertei lui Manchester City. Pentru a respecta fair-play-ul financiar, trupa lui Guardiola nu îi poate oferi lui Messi mai mult de 100 de milioane de euro/an, salariu brut. Ar fi o ofertă sub ceea ce câștigă la Barcelona, care îl plătește cu peste 80 de milioane de euro/sezon, net.
Ca atare, avocații britanicilor au găsit o găselniță inteligentă: Messi va primi o primă de 250 de milioane de euro, dar abia după ce va ajunge la New York City. Astfel, suma câștigată în următorii 5 ani va fi mult mai mare decât ce primește în prezent de la Barcelona, iar Manchester City se degrevează de o cheltuială imensă, pe care patronii și-o asumă prin "satelitul" din MLS.
Messi și-ar fi dat deja acordul în vară privind această formulă și singurele incertitudini în acest moment par legate de situaţia de la Barcelona. Argentinianul părea convins să ia drumul Premier League, dar probabil va refuza să semneze în ianuarie cu City, aşteptând să vadă noul proiect de pe Camp Nou.
Până să se clarifice dacă Messi va ajunge sau nu pe Etihad, City se pregătește de un derby în Premier League. "Cetățenii" merg la Londra, într-un nou episod din duelul Mourinho - Guardiola. Spurs - City se va disputa sâmbătă, de la 19:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/11/19/2939637.jpg
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
ACUM 20 ORE
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42