Mirel Rădoi a creat stupoare la conferința de presă de la finalul partidei dintre România și Armenia, când a anunțat că nu va mai continua la echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein din luna noiembrie, ultimele din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.
"E un ciclu care se termină și altcineva va trebui să o facă. Din luna noiembrie încolo, oricine poate să fie în fața voastră. Îmi vine greu să cred că, după partida cu Islanda, când voiați să plec, acum vă doriți să mai fiu pe aici. Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, eu îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră!
Sper ca la finalul acestor meciuri, să avem două victorii și să ne despărțim frumos. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau decizia mea. Așa a fost înțelegerea. Nu-mi poate fi prelungit contractul fără voia mea", a declarat atunci Mirel Rădoi.
Fotbal
FRF are o nouă variantă pentru banca echipei naționale! Ce antrenor au pus pe listă
ACUM 5 ORE
Federația Română de Fotbal a început să caute o variantă bună pentru a-l înlocui pe selecționer, printre antrenorii vizați de oficialii forului național numărându-se inițial Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Adrian Mutu.

Victor Pițurcă, marele favorit să-i ia locul lui Rădoi

Chiar dacă speră în continuare ca Mirel Rădoi să se răzgândească și să-și prelungească înțelegerea, reprezentanții FRF continuă să analizeze variantele pe care le au. Potrivit Sport.ro, Victor Pițurcă este cel care se află acum pe lista scurtă a favoriților pentru a prelua echipa națională după plecarea lui Rădoi.
Antrenorul în vârstă de 65 de ani este liber de contract și are avantajul de a fi reușit în trecut să califice România la două ediții ale Campionatului European, în 2000 și 2008. În plus, tehnicianul pare dispus să se întoarcă la echipa națională, dorindu-și să-și îndeplinească visul de a duce echipa națională la un turneu mondial.
"Cel mai mare regret al meu este acela că nu am reușit să calific echipa naționala la un Campionat Mondial. Visul meu este să duc naționala la un Mondial. Dacă ar fi să mă mai întorc, asta mi-aș dori foarte mult. După ce am reușit trei calificări la Campionatul European, ăsta este visul meu. Să duc naționala la un Mondial. La echipa națională vii pentru fotbalul românesc, vii pentru echipa națională", a spus Pițurcă la începutul acestui an.
CINE ESTE ANTRENORUL CARE AR TREBUI SĂ PREIA ECHIPA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI?
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Fotbal
O nouă variantă pentru FRF! Cine este antrenorul dorit pe banca tehnică a naționalei României
26/11/2021 LA 18:02
Fotbal
Detalii de ultimă oră despre negocierile dintre Rădoi și FRF! În ce condiții ajunge Hagi la echipă
18/11/2021 LA 18:48