Articol scris de Romeo Ene
După Diego Maradona, Pelé ar urma să aibă, probabil, un stadion legendar în memoria sa. Marţi, membrii conducerii legislative de la Rio de Janeiro au luat decizia ca stadionul Maracana să poarte numele lui Pelé, mai exact ''Regele Pelé''. Conducerea oraşului a precizat că doar stadionul îşi va modifica denumirea. nu şi întregul complex sportiv.
''Este un tribut puternic adus unui om recunoscut în întreaga lume pentru ceea ce a oferit fotbalului brazilian, pentru serviciul adus ţării noastre.'', a comentat un deputat local, potrivit eurosport.fr.
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Poloniei, făcut praf după eliminarea de la Cupa Mondială! "Ai cel mai bun atacant"
ACUM 42 MINUTE
Citește și: BUDAPESTA, "PATRIA" CHAMPIONS LEAGUE. ÎNCĂ UN MECI DIN LIGĂ SE VA JUCA ÎN CAPITALA UNGARIEI
https://i.eurosport.com/2016/08/05/1905164.jpg

Maracana, templul fotbalului brazilian

Denumit pentru prima dată stadionul municipal, cu ocazia Cupei Mondiale din 1950, templul fotbalistic din Rio de Janeiro a fost denumit apoi stadionul ''Mario Filho'', după jurnalistul brazilian care făcuse campanie la vremea respectivă pentru construirea acestuia.
Numele Maracana este asociat cu cartierul în care se situează stadionul. Recordul de asistență a fost atins la finala Mondialului din 1950 dintre Brazilia și Uruguay (1-2), în tribune fiind 199.854 de spectatori.
Tot pe acest celebru stadio s-a disputat și finala mondialului din 2014, câștigată de Germania împotriva Argentinei cu 1-0 (după prelungiri).
Cupa Mondială FIFA
Giroud, declaraţie de clasă după ce a devenit cel mai bun marcator din istoria Franţei
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Mbappe, peste Pele după ce a reușit dubla in meciul cu Polonia. Ce record a doborât francezul
ACUM O ORĂ