Articol scris de Romeo Ene
După Diego Maradona, Pelé ar urma să aibă, probabil, un stadion legendar în memoria sa. Marţi, membrii conducerii legislative de la Rio de Janeiro au luat decizia ca stadionul Maracana să poarte numele lui Pelé, mai exact ''Regele Pelé''. Conducerea oraşului a precizat că doar stadionul îşi va modifica denumirea. nu şi întregul complex sportiv.
''Este un tribut puternic adus unui om recunoscut în întreaga lume pentru ceea ce a oferit fotbalului brazilian, pentru serviciul adus ţării noastre.'', a comentat un deputat local, potrivit eurosport.fr.
Premier League
Dezbatere aprinsă în Anglia, după ce Cristiano Ronaldo nu a fost titularizat în meciul cu Chelsea
ACUM 36 MINUTE
Citește și: BUDAPESTA, "PATRIA" CHAMPIONS LEAGUE. ÎNCĂ UN MECI DIN LIGĂ SE VA JUCA ÎN CAPITALA UNGARIEI
https://i.eurosport.com/2016/08/05/1905164.jpg

Maracana, templul fotbalului brazilian

Denumit pentru prima dată stadionul municipal, cu ocazia Cupei Mondiale din 1950, templul fotbalistic din Rio de Janeiro a fost denumit apoi stadionul ''Mario Filho'', după jurnalistul brazilian care făcuse campanie la vremea respectivă pentru construirea acestuia.
Numele Maracana este asociat cu cartierul în care se situează stadionul. Recordul de asistență a fost atins la finala Mondialului din 1950 dintre Brazilia și Uruguay (1-2), în tribune fiind 199.854 de spectatori.
Tot pe acest celebru stadio s-a disputat și finala mondialului din 2014, câștigată de Germania împotriva Argentinei cu 1-0 (după prelungiri).
Premier League
Guardiola îşi vede visul împlinit: ia gratis "mijlocaşul perfect", pe care îl voia de la Barcelona
ACUM O ORĂ
Premier League
Gerrard dă lovitura: împrumută unul dintre jucătorii care au ajutat-o pe Liverpool să ia titlul
ACUM 2 ORE