Adama Traore s-a aflat într-o situație ingrată fiind convocat la 2 naționale în acealași timp. Chiar dacă federația din Mali a sperat până în ultima clipă că starul lui Wolves va alege naționala africană, acesta a răspuns în cele din urmă la convocarea lui Luis Enrique.
Traore ar putea debuta mâine seară pentru ”Furia Roja”, in meciul amical contra Portugaliei. El fusese selecționat și la primele meciuri din Liga Națiunilor, cu Germania și Ucraina, dar a fost nevoit să părăsească lotul fiind testat pozitiv cu coronavirus.
Oarecum de așteptat, Traore alege Spania, țara unde s-a născut și a copilărit în deptrimentul Mali-ului, țara de origine a părinților săi.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 6 ORE
Știrea inițială
Adama Traore s-a născut și a copilărit în Spania, dar ambii părinți sunt originari din Mali, astfel că acesta are posibilitatea de a juca pentru oricare dintre cele 2 echipe naționale, care îl doresc la fel de mult.
Traore a jucat pentru reprezentativele de juniori și tineret ale Spaniei, dar nu apucat încă să debuteze la echipa mare a "Furiei Roja". El a fost convocat în premieră de Luis Enrique luna trecută, pentru meciurile cu Elveția și Ucraina din Liga Națiunilor, dar ulterior a părăsit lotul fiind depistat pozitiv cu coronavirus.
Ca atare, Traore încă se poate răzgândi cu privire la echipa națională pentru care vrea să joace, dar trebuie să ia o decizie foarte repede. Spania întâlnește Elveția pe 10 octombrie în Liga Națiunilor, iar Mali va disputa un meci amical contra Ghanei pe 9 octombrie, astfel că Traore trebuie să dea un răspuns în cel mai scurt timp.
În luna ianuarie a acestui an, Traore declarase că încă nu e decis ce națională vrea să reprezinte, dar că e dispus să ia în calcul ambele variante.
https://i.eurosport.com/2019/04/11/2563554.jpg

Frederic Kanoute încearcă să-l convingă pe Traore să aleagă Mali

Fostul mare jucător al reprezentativei statului Mali, Frederic Kanoute, a declarat recent pentru BBC că a fost însărcinat de federația statului african să încerce să îl convingă pe Traore să aleagă țara părinților săi. Fostul atacant s-a aflat și el în situația lui Adama Traore, putând opta și pentru naționala Franței, dar în cele din urmă a ales să reprezinte țara africană.
"Federația din Mali m-a sunat și mi-a spus să vorbesc cu el pentru că vorbesc bine spaniola și să încerc să îl conving să aleagă Mali. Mi-aș dori să joace pentru Mali, dar îi voi spune adevărul, că e dificil să joace pentru o națională africană. În schimb, oamenii îți oferă atât de mult și el are ocazia să facă ceva măreț alături de o generație foarte, foarte talentată pe care o avem în Mali. Voi încerca să îl conving.", a declarat Kanoute pentru BBC Sport în urmă cu puțin timp.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 8 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 9 ORE