În 2018, rămas liber de contract după despărțirea de modesta FC Helsingor, Fioretos a avut șansa să ajungă în Liga 1. Campionatul nostru, deși fără îndoială unul foarte slab, era mult peste CV-ul portarului. Beneficiind de ajutorul unui agent inspirat, goalkeeperul a avut șansa să primească un salariu uriaș pentru nivelul său, 4000 de euro/lună.
Fioretos a dezvăluit în presa din Suedia că a rămas uimit de cât i s-a oferit, dar și de nivelul fotbalului, așteptându-se probabil să evolueze într-un fotbal rudimentar, fără vreun jucător valoros.
"Oferta din România era prea bună ca să spun nu. M-am frecat la ochi când am vazut câți bani mi-au oferit. Clubul este patronat de compania statală de gaz și competiția era foarte mare. Au avut și jucători crescuți în Premier League", a spus Alexander Fioretos pentru Expressen, conform ziare.com.
UEFA Europa Conference League
Istvan Kovacs, criticat de antrenorul lui Feyenoord! Ce i-a reproșat Arne Slot arbitrului român
ACUM O ORĂ

Fotbalul din România, primitiv la nivel de practici

Fioretos nu a evoluat vreun minut pentru Gaz Metan, fiind rezervă, iar oficialii au înțeles rapid că au investit prea mult într-un jucător fără calități reale, astfel că părțile s-au despărțit după jumătate de sezon.
Chiar și așa, timpul petrecut în România l-a ajutat pe nordic să înțeleagă "obiceiurile" locului. Portarul a rămas uimit că banii se primeau în plic, dar a fost frapat să vadă cât de mult poate fi celebrată o victorie. În contrapartidă, eșecurile erau tratate cu foarte multă asprime de oficialii clubului Gaz Metan.
"Președintele venea cu o geantă mare, cu diverse plicuri, cu sume diferite, în funcție dacă ai jucat un meci întreg, ai fost rezervă sau, în cazul meu din păcate, dacă ai rămas pe bancă. Totul se sărbătorea cu șampanie și cu bere, eram regi când câștigam. Totuși, dacă pierdeam un meci important, lucrurile erau pe dos, putea intra în vestiar și să ne spună tuturor ca nu merităm mai mult decât apă", a adăugat fotbalistul suedez.
După 4 ani în care a evoluat în doar 22 de meciuri pentru echipele care l-au avut sub contract, Fioretos (25 de ani) și-a găsit în sfârșit o formație la care să apere constant. El a semnat anul trecut cu FC Linköping City, formație de liga secundă suedeză.
https://i.eurosport.com/2020/05/14/2818725.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
ACUM 2 ORE
Serie A
Deja campion al României, Adiță Păun a sărbătorit titlul Milanului pe stadion și în piața Domului
ACUM 3 ORE